Visszafogott gamer mobil lett az iQOO 3 5G

iqoo-3-cover

5G támogatással, Snapdragon 865 processzorral és 55W-os FlashCharge gyorstöltéssel jött a Vivo legújabb gamer mobilja az iQOO 3 5G.


A Vivo gamer mobiljait összefogó iQOO széria tavalyi elindítását követően már a sokadik készüléket tudhatja maga mögött. Közel egy éve lesz lassan, hogy megérkezett a cég első ilyen telefonja, de már több mint fél tucat modellnél jár. A ma bemutatott eszköz iQOO 3 5G néven érkezett, de a konkurenciától eltérően, RGB LED világítás és morcos külső nélkül. A kijelző 6,44 hüvelykes Full HD+ felbontású Super AMOLED panel 180 Hz-es érintésérzékeléssel, de ez nem összekeverendő a képfrissítési frekvenciával. Utóbbiból csak 60 Hz-eset tudhat magáénak az iQOO 3 5G, míg a rivális gyártók telefonjai már 120 Hz-en operálnak. A megjelenítő körüli kávák egész vékonyak lettek, az köszönhető annak is, hogy a 16 megapixeles előlapi kamera a képernyő jobb felső sarkában lévő kameralyukban helyezkedik el. A hátlapon négy modul van, ezek közül a főkamera egy 48 megapixeles Sony IMX582 szenzor, ami mellé kapunk egy 13 megapixeles telefotó és egy szintén 13 megapixeles ultra széles látószögű lencsét, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelőt.

iqoo-3-2

Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a Vivo a legújabb Qualcomm csúcsprocesszort pakolta az iQOO 3 5G-be. Ebből adódóan Snapdragon 865 lapka dorombol a motorháztető alatt, amit egy 4400 mAh-s 55W-on tölthető akkumulátor lát el energiával.

iqoo-3-1

A memóriakiosztást illetően elég vegyes a felhozatal, van 8/128 GB és 8/256 GB-os 4G /LTE változat. Ha persze ez nem lenne elég akkor még a kínálatban megtalálható egy 12 GB RAM-mal és 256 GB tárolóval ellátott variáns is, ami már 5G kompatibilis is egyben. A kezdő ár átszámítva 163 ezer forint. Ha pedig 5G-t és több memóriát szeretnénk akkor 193 forintnak megfelelő összeget kell letennünk az asztalra.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.