Visszatér az ujjlenyomat olvasó az iPhone-ba

Az idei iPhone modellekről már rengeteg képet láthattunk, és ezek alapján nyugodtan kimondhatjuk, hogy (sajnos) megvan milyen lesz a dizájn, de most felröppent egy elég érdekes pletyka is a biometrikus azonosítót illetően.


Mint már arról többször is beszámoltunk az Apple nem igazán teljesít jól a kínai piacon. A rengeteg helyi gyártó megnehezíti a cupertinóiak dolgát, de azért ebben az iPhone árak is nagy mértékben közrejátszanak. A Global Times szerint annak érdekében, hogy az Apple vissza hódítsa a kínai piacot egy sarkalatos lépésre szánta el magát. Meg nem erősített források szerint ugyanis arra készülnek, hogy egy készüléket csak ebben a régióban tennének elérhetővé.

iphone-xs

A pletykák szerint ez az iPhone a 3D arcalapú Face ID helyett ujjlenyomat olvasót kapna, a szenzort pedig a megjelenítőben helyeznék el. Egy OLED panelba rejtett biometrikus azonosítóval jelentősen vissza tudnák fogni a gyártási költségeket és talán így Kínában is népszerűbb lenne ez a modell. Bár a tegnap bemutatott Xiaomi Mi CC9e már 54 ezer forintért garantál kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót. Az elmúlt időszakban az Apple többször is arra kényszerült, hogy Kínában csökkentse az iPhone-ok árát, úgy tűnik kezdenek rájönni, hogy kicsit elszálltak az árakkal. Mindezek mellé pedig nem igazán hoznak forradalmi újításokat a készülékeik.

iphone-xr

Kínában egyébként jelenleg a Huawei uralja a piacot 34 százalékos részesedésével, amit a Vivo követ 19 százalékkal. Majd az Oppo 18%-al, a Xiaomi pedig 12 százalékos részesedést tudhat magáénak. Az Apple pedig eléggé hátul kullog a maga 9 százalékával. A fentieket természetesen senki nem erősítette meg, így nem árt pletyka szinten kezelni a dolgot, bár minket nem is igazán érint a dolog.