Vivo V17 Pro: hatalmas kijelző és rengeteg kamera, megfizethető áron

A Nex 3 után már nem nagyon számítottunk semmire szeptemberben a Vivo-tól, bemutatták viszont a V17 Pro-t, ami egy korrekt középkategóriás telefon lett, hat darab kamerával.

REVO2

A dizájnt tekintve egyáltalán nem mondható átlagosnak a Vivo újdonsága. A kijelzőbe nem rondít bele semmilyen notch vagy szenzorcsepp, az előlapi kamerák a házból jönnek elő, két modul áll rendelkezésünkre az előlapon, mindenféle extra AI funkcióval. A 32 megapixeles szelfikamera mellé jön egy 8 megapixeles 105 fokos betekintési szögű ultra széles látószögű szenzor, amik mellé kapunk egy LED vakut és egy kis hangszórót is.

A Vivo által csak Ultra FullView display-nek emlegetett képernyő egy 6,44 hüvelykes Super AMOLED panel, Full HD+ felbontással, 20:9-es képaránnyal és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval. A megjelenítőt körülölelő kávák viszonylag vékonyak lettek, bár láthattunk már ennél vékonyabbakat is. Valami oknál fogva az alsó keret itt is vastagabb, mint a többi, de pozitívum, hogy legalább szenzorsziget nincs.

A hátlapon négy darab kamera van, középre pozicionálva, egymás alatt. A főmodul a 48 megapixeles Sony IMX582, mellé jön egy 13 megapixeles teleobjektív 2x-es zoommal, egy 8 megapixeles ultra széles látószögű lencse és egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor. A 8 megapixeles egységet makrófotók készítésére is használhatjuk, a gyártó szerint már 2,5 cm-től.

A motorháztető alatt a nyolcmagos Snapdragon 675 dolgozik, a belső memória mérete 8 GB, tárhelyből pedig 128 GB áll rendelkezésünkre, ha valakinek az utóbbi valami oknál fogva kevés lenne, microSD-vel tud bővíteni. Gyárilag az Android Pie alapú Funtouch OS fut a masinán és nem hiányoznak a Multi-Turbo és a Game Mode funkciók sem. Az akkumulátorral azért nem szállt el a Vivo, a hatalmas házba csak 4100 milliamperórás telepet tettek, van viszont 18W-os gyorstöltés támogatás.Vivo_V17_pro

A Vivo V17 Pro hivatalos fogyasztói ára 380 eurónak megfelelő összeg, ez nagyjából 127 ezer forintot takar. Ezért a pénzért talán a Snapdragon 700-as szériából is választhattak volna rendszerchipet és az akkumulátor is lehetett volna izmosabb. A Xiaomi csúcsmobilja a Mi 9 is körülbelül ennyibe kerül, de ott a kamerás vonalon valamivel szerényebb a felhozatal.