Jó pár Xiaomi mobilra érkezett meg a MIUI 12 végleges verziója

Végre megérkezett a MIUI 12 stabil változata és a jó hír, hogy nem csak az aktuális csúcsmobilokra, hanem néhány régebbi készülékre is.

A MIUI 12-t már egy ideje tesztelhetik a kínai userek, de a nemzetközi piacon még nem igen találkozhattunk vele. Az áprilisi bejelentést követően csupán két hónapnak kellett eltelnie és a Xiaomi meg is kezdte az új kezelőfelület bevezetését összesen 13 mobilra. A jó hír, hogy olyan telefonok is szerepelnek a listán, mint a tavaly bemutatott Xiaomi Mi 9 vagy a Redmi K20 sorozat.

Annak érdekében, hogy túlzottan ne legyenek leterhelve a Xiaomi szerverei, OTA-n keresztül jön az új főverzió, a hivatalos közlemény szerint tegnap indult a frissítés, azt egyelőre elég nehéz lenne megmondani mennyi idő mire hozzánk is megérkezik. A türelmetlenek néhány naponta már ellenőrizhetik a manuálisan a beállítások menüpont alatt, de gyaníthatóan nem napokat, hanem heteket kell majd rá várni. A Xiaomi már korábban elárulta, hogy melyik mobilokra jön MIUI 12, ha most nincs rajta a készüléked a listán, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a te telefonod nem fogja megkapni.

Első körben erre a 13 készülékre vált elérhetővé a rendszer:

A MIUI 12 jó néhány új funkciót hozott, a rendszer teljesen megújult, változtak az alkalmazásindító és záró animációk és érezhetően gyorsabb a szoftver, mint az előző verzió. Továbbfejlesztették a sötét módot, jönnek az úszó ablakok és az adatvédelem terén is jött pár szigorítás. A MIUI 12 új funkcióiról részletesebben korábbi cikkünkben olvashatsz.