Kiderült melyik Xiaomi és Redmi mobilra jön elsőként az Android 12

A Xiaomi megerősítette, hogy melyek lesznek azok a Xiaomi és Redmi mobilok amikre elsőként elérhető lesz a napokban bemutatott Android 12 rendszer.

crypto50

Október 4-én hivatalosan is bemutatkozott az Android 12, de azt még nem jelenthetjük ki, hogy ezzel az új operációs rendszer el is indult az útjára. Ugyanis annak ellenére, hogy az elmúlt évek tendenciái alapján egy hónap késéssel mutatta be a Google, még a Pixel eszközökre sem vált elérhetővé. Ezzel kapcsolatban csak annyit mondtak, hogy heteken belül érkezni fog a Pixel mobilokra, de pontos dátumot nem kaptunk. A bejelentés alkalmával természetesen elárulták azt is, hogy mely gyártók mobiljai fogják még idén megkapni az Android 12 rendszert. Ekkor megtudtuk, hogy a Samsung, Xiaomi, Oppo, Realme, Tenco, Vivo és OnePlus modellekre még vége előtt jönni fog az update. Természetesen nem mindegyik típusra, valószínűleg csak a zászlóshajókra fog jönni elsőként.

andoird 12

A fentiek közül a Xiaomi volt az első aki megerősítette a bemutatón elmondottakat és megerősítették azt is, hogy melyek lesznek azok a mobilok amikre elsőként fog érkezni az Android 12. Ez alapján a Xiaomi okostelefonok közül a Xiaomi 11 Ultra, Xiaomi 11 Pro és a Xiaomi 11 kapja meg elsőként. Érdekes módon a Xiaomi 11X vagy Xiaomi 11i még nem szerepel a listán, de ez még nem jelenti azt, hogy nem fog rá érkezni. Valószínűleg csak valamikor jövőre teszik rajtuk elérhetővé. Megtudtuk azt is, hogy a Redmi telefonok közül melyek lesznek azok amelyekre elsőként fog jönni. Valószínűleg nem meglepő, hogy a Redmi K40 sorozat tagjai lesznek ezek, név szerint a Redmi K40 Pro és Redmi K40 Pro+ készülékek.

Annak ellenére, hogy mindezt megtudtuk, azt nem közölte a gyártó, hogy melyik telefonra mikortól lesz elérhető az Android 12. Valószínűleg november végén vagy decemberben fog a tulajoknál a frissítést jelző értesítés felvillanni.