Xperia 5 Plus: Ilyen lesz a Sony legújabb mobilja

Xperia 5 Plus

A Sony szeptemberben mutatta be az Xperia 5-öt, ami mellé hamarosan érkezik egy nagyobb kijelzővel szerelt Plus változat.


A sima Xperia 5 megjelenítője 6,1 hüvelykes, de az Xperia 5 Plus a maga 6,6 hüvelykes kijelzője miatt már egyáltalán nem mondható kompaktnak. Sejthető volt, hogy nem megy üres kézzel az MWC-re a Sony, úgy tűnik ez lesz az egyik készülék amit bemutatnak. OnLeaks jóvoltából kaptunk egy rendervideót, ami elvileg a végleges méretek és dizájn alapján készült. A forrás tehát nem hivatalos, de elég nagy rá az esély, hogy ilyen lesz az Xperia 5 Plus, mert OnLeaks általában elég megbízható infókkal szokott dolgozni.

A készülék követi a Sony formavilágát, a ház szögletes, viszonylag vastag, és a képernyőt körülölelő káváknak sem akar búcsút inteni a Sony. Mondjuk a képek alapján az alsó és felső keret valamivel vékonyabbnak tűnik az eddig megszokottaktól, de ez lehet csak a nagyobb méret miatt látszik így. A mobil jobb oldalán van a bekapcsológomb beépített ujjlenyomat-olvasóval, a bal oldalra pedig a hangerőszabályozó és egy exponálógomb került, a töltést USB C porton keresztül tudjuk megejteni és van jack kimenet is.

A specifikációkról még sokat nem tudunk, az előlapi kamera felbontása állítólag 8 megapixel, hátul pedig négy szenzor áll majd rendelkezésünkre, ezek közül az egyik ToF kamera. Az Xperia 5 Snapdragon 855-tel érkezett, a Plus variáns talán már megkapja a Snapdragon 865-öt vagy rosszabb esetben a Snapdragon 855 Plust.