1 millió dollárt fizet az Apple az iOS, macOS, tvOS és watchOS hibák után

Az Apple hibakereső programja nagyjából 3 éve indult, azokat a felhasználókat jutalmazta a cég, akik valamilyen bugot találtak az iOS-ben. Akár 200 ezer dollárt, majdnem 58 millió forintot is zsebre tehetett az a kóder, aki felfedezett valamilyen biztonsági rést.


Most kibővítették a programot, nem csak az iOS, hanem a macOS, tvOS, watchOS és az iCloud hibákért is jár jutalom, nem is kevés, kereken 1 millió dollár. Ez 289 milliót jelent forintba átváltva, persze az összeg függ attól is, hogy milyen jellegű és mértékű hibáról van szó. Apróságokért nem adnak ilyen sok pénzt. A másik dolog, hogy olyan hibát kell találni, amivel a támadó felhasználói interakció nélkül teljes kernel hozzáféréshez jut az adott készüléken.

Az Apple saját rendszereit a legbiztonságosabbnak hirdeti a piacon, bár az elmúlt időszakban elég sok biztonsági rést találtak rajtuk. A bugkereső program a díjazás ellenében lehetőséget ad a vállalkozó kedvű programozóknak és a magasabb összeg valószínűleg még jobban fogja ösztönözni őket. Las Vegas-ban a Black Hat konferencián néhány biztonsági fejlesztő két szalaggal és egy pohárral kijátszotta a FaceID-t, tehát nem lehetetlen hibákat találni a rendszerben, csak próbálkozni kell.

FORRÁSgizchina
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.