2022-ben az új Exynos processzor lesz a legerősebb

exynos

Már jó ideje hallani lehet arról, hogy az új Samsung lapkakészlet, az eddigi legerősebb processzor lehet a cég kínálatában. Ezt egy szivárogtató meg is erősítette.

INLOCK

A dél-korai cég már több éve fejleszti saját lapkakészletét, viszont eddig még nem tudott átütő sikert hozni, amikor az összes versenytársát megelőzte volna. A cég nemrégiben bejelentette, hogy az AMD-vel közösen fognak elkészíteni egy olyan lapkakészletet, ami minden fronton megállja a helyét.

Az idei évben az Exynos 2100-is már jóval felül múlta elődeit, viszont a Qualcomm Snapdragon 888-as lapkával szemben néhány értékben még alul maradt. Egy nemrég közzétett 3DMark Wild Life teszten, valószínűleg az új Exynos lapkát tesztelték, ahol 8134 pontot ért el. Ez több, mint amit az iPhone 12 Pro Max vagy a legerősebb Androidos készülék ért el eddig.

Ami viszont még érdekes információ az, hogy egy Twitter poszt szerint az új Exynos 2200 erősebb lesz minden tekintetben a Snapdragon 895-nél is, ami nagy versenyelőny lehet a cég számára. Az Apple processzoránál is GPU-ban erősebb lehet a lapka, viszont CPU-ban még mindig a Cupertino-i cég maradhat a bajnok.

Persze ezek az információk nem hivatalosak és a megjelenésig változhatnak. Az már biztos, hogy valami készülőben van a Samsung háza táján.

Forrás