2022 februárig hiánycikk lehet az iPhone 13

iphone 13

Az idén minden gyártót elért a globális chip hiány, köztük az Apple-t is. Olyannyira, hogy a legújabb hírek szerint, februárig hiánycikk lehet az iPhone 13 széria.

crypto50

Az Apple lassan két hónapja mutatta be az iPhone 13 sorozatot, de még mindig szinte alig lehet néhány helyen megvásárolni az okostelefonokat. Kimondhatjuk nyiltan: hiánycikk lett a készülék.

Ennek a legfőbb oka a globális chip hiány, ami a vártnál jobban sújtja az amerikai vállalatot.  Egyes elemzések szerint, csak idén 13 millió darab termékkel kevesebbet tud gyártani, mint ahogy azt eltervezte. Sajnos az is elképzelhető, hogy 2022 februárjáig hiánycikk lehet az iPhone 13 széria.

Minden cég életében nagy anyagi károkat okoz most a hiány és ezt az okostelefon piac is jelentősen megérzi. A tavalyi erős év eleji pandémiás válság után, idén az alkatrészek hiánya ütött be.

Természetesen ennek kiindulópontja megint csak a vírus volt. A pandémiás helyzet gyártósorokat állított meg, ami mellé társult a növekvő kereslet. Ez szinte lehetetlen helyzetbe hozta a félvezető chip gyártókat, hogy  kiszolgálják a piacot.

iphone 13

A jelentések szerint csak azért nem alakult ki a cégnél még nagyobb hiány, mert óriási készpénz tartalékokat öltek a hiány csökkentésébe, ami a vezérigazgató Tim Cook szerint meghaladta a 6 milliárd dollárt, csak ebben a negyedévben. A hírek szerint a hiány 2022 februárig elhúzódhat, ami a rajongók és a cég számára nem túl kecsegtető előjel.

Forrás