Erre cseréld le a Revolutot, még 15.000 Ft bónuszt is kapsz!

Már néhány hónappal ezelőtt is lehetett sejteni, hogy az infláció hamarosan brutál módon be fog indulni. Most pedig szinte minden héten drágul valamilyen termék és a bankszámlánkon tárolt pénz egyre kevesebbet ér. Hiába váltjuk át a forintot euróra vagy dollárra nem járunk sokkal jobban vele, mert az USA és az Unió is elég komoly pénznyomtatásba kezdett, így a vásárlóértékük ezeknek is folyamatosan csökken.


Az infláció ellen nem nagyon tudunk mit tenni, ezt tőlünk egy teljesen független dolog. Pont ezzel ösztönöznek bennünket arra, hogy ne üljünk a félre tett pénzünkön, hanem minél előbb költsük el, vegyünk rajta valamit, mert egyre kevesebbet fog érni. Ez a kormányoknak csak jó hiszen így fog beindulni az a gazdaság, ami a koronavírus és a rekordokat döntő munkanélküliség miatt nem hozta a várt számokat a világ országainak többségében. Ha a megtakarításoddal hosszútávú terveid vannak, akkor jobb ha elfogadod, hogy a pénzed egyre kevesebbet fog érni, tehát jóval tovább kell gyűjtögetni ahhoz, hogy később például házat vegyél. Ha minél előbb szeretnél saját házat venni, akkor egyszerű a képlet, vegyél fel hitelt, azzal rajtad kívül mindenki jól jár, te pedig eladósodsz 10-20 évre.

Valamikor tavaly nyáron készült el az első cikk, amiben arról írtunk miért érdemes egy kis bitcoint is tartani a megtakarításaink között. Még azóta is szoktak érkezni olyan e-mailek az olvasóinktól, amiben írják, hogy milyen jó ötlet volt bitcoinba fektetni és azóta teljesen beszippantotta őket a kriptovaluták világa. Most kezd újra beindulni a piac, egyes elemzők szerint a bitcoin árfolyama december/január környékére akár a 100.000 dollárt is elérheti. Jelenleg 47.000 dollárt kérnek a legismertebb kriptovalutáért, ami azt jelenti, hogy akár duplázhatnak is azok, akik most fektetnek majd bele. Persze semmi sincs kőbe vésve és senki sem lát a jövőbe, de bitcoint nem azért kell venni, hogy megtöbbszörözzük a pénzünket, hanem azért, hogy megtakarításaink vásárlóértékét az infláció ne befolyásolja. Az persze tény, hogy a bitcoin és a többi kriptovaluta árfolyama volatilis, de ha egy jó projektbe fektet az ember, akkor hosszú távon mindenképp nyereségesen jön ki belőle. Mindössze egy dolgot kell tenned, meghatározni egy adott összeget, amin bitcoint veszel és nem nyúlsz hozzá egy pár hónapig. Ha esik az árfolyam akkor sincs gond, hiszen egy kis idő elteltével úgyis a pénzednél leszel.

Rengetegen vannak, akik például 2013 környékén azért nem vettek 100 dollárért bitcoint mert úgy gondolták, hogy ez a teteje, innen csak lefelé vezet már az út. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják azok járnak a legjobban akik hosszútávon gondolkoznak. A legjobb stratégia továbbra is a HODL. Ez a kriptoközösségben azt jeleni, hogy nem adsz el hanem tartogatod a megvásárolt kriptót akár hónapokon vagy éveken keresztül. Sokaknak bejött már és rengetegen lettek így dollár milliomosok.

A bitcoin mellett érdemes az altcoinokkal is foglalkozni, mert egy okos döntés rövid időn belül akár 10-100x pénzt is hozhat. Persze ehhez rengeteg szerencsére is szükség van. Nem úgy kell elképzelni, hogy elkezdek kriptózni és következő hónapban már gazdag leszek. Rengeteget kell utána olvasni, megismeri az új projekteket, melyik mire milyen megoldást kínál, miben jobb a többinél stb. A kriptavaluták világában rengeteg lehetőség rejlik. A blokklánc technológiát is egyre több cég kezdi el használni.

Sajnos számtalan olyan oldal van ahol az a cél, hogy átverjék az embert és lenyúlják a pénzét. Csak olyan helyen érdemes kriptovalutát vásárolni, ahol gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy lelépjenek a pénzünkkel. A Crypto.com-mal ebből a szempontból biztosan nem nyúl mellé senki sem. A cég logójával az utóbbi időben már a Forma 1-ben és a UFC-ben is találkozni lehet, de legutóbb például az olasz foci bajnokság (Serie A) főszponzora lett. Ebből kifolyólag a felhasználóbázisuk is folyamatosan növekszik. A legnagyobb előnyük a konkurenciával szemben, hogy a kriptóidat a Crypto.com bankkártyáján keresztül is elköltheted, nem kell harmadik fél segítséget igénybe venni az átváltáshoz. Elég egy mobilapplikáció ahhoz, hogy vegyél mondjuk bitcoint, majd ha elérte az általad kitűzött célárat megválj tőle.

Crypto.com – Vegyél bitcoint!

A Crypto.com-nak van webes felülete és három mobilapplikációja is, a DeFi Wallet, az Exhange és a Crypto.com. Közülük az utóbbi az amivel érdemes a kezdőknek kezdeni, a másik kettő már valamivel komolyabb tudást igényel.

Az egész rendszer alapja a CRO, ami a Crypto.com saját tokenje. Ebből összesen 30 milliárd darab kerül majd piacra, jelenleg kb. 25 milliárdnál járunk. Mivel ez is egy kriptopénz eladható és vásárolni is lehet rajta. Természetesen kaphatsz érte cserébe Ethert vagy Bitcoint is, de akár egy kávét is vehetsz rajta, ha a megfelelő kereskedőnél vásárolsz. A cikk írásának pillanatában egy CRO ára 0,147942 dollár (44,47 forint). Minden azon múlik mennyi CRO van a birtokodban, ezen keresztül tudod ugyanis elérni a szolgáltatások többségét.

A Crypto.com mindenki számára közelebb hozza és elérhetővé teszi a kriptopénzek világát, mindezt mobilon egy alkalmazáson keresztül. Már az elején érdemes leszögezni, hogy a regisztrációs folyamatot telefonon keresztül érdemes végig csinálni, mert így 25 dollár értékű (kb. 7500 Ft) bónusz üti a markod. Az applikációban lehetőség van Visa kártya igénylésére. Kártyát mindenképp kérj, mert minden vásárlás után cashback (pénzvisszafizetés) jár. Természetesen a Crypto.com kártyát minden olyan helyen tudod használni ahol van POS terminál és lehet Visa kártyával fizetni. A Curve-on keresztül pedig beállíthatod Apple Pay-hez vagy Google Pay-hez is. Attól függően, hogy mennyi CRO-d van, öt kártya közül tudsz választani, ezek különböző arányban adják a pénzvisszafizetést (cashback-et) a vásárlások után.

A cashback CRO-ban jár, de utána gyakorlatilag bármire átváltható. Amit mindenképp ki kell emelni, hogy nincs havidíj. A kártyák igényléséhez bizonyos mennyiségű CRO-t kell lekötni fél évre, de a hat hónap leteltével ezt hiánytalanul visszakapod, ha szeretnéd. Van ingyenes kártya is, de az nem ad annyi extrát mint a “fizetős” csomagok. Már a Crypto.com ingyenes jobb mint a Revolut, hiszen itt nem kérnek 4200 forintot havonta azért, hogy pénzvisszatérítést kapj sőt, a nevetséges 0,1 százalék helyett 1 százalékot adnak. A kártya lakóhely szerint EUR, USD vagy GBP alapú, azonban a váltás bankközi árfolyamon történik forintra és bármilyen más pénznemre.

Érdemes egyébként valamelyik fizetős csomag közül választani, mert akár 8% pénzvisszatérítést is kaphatsz különböző extra bónuszok (ingyen Spotify, ingyen Netflix) mellett. Ebben az esetben már fémből készült kártyát küldenek, amit a Revoluthoz hasonlóan az alkalmazásból lehet majd feltölteni, de töltheted akár Bitcoinnal, Etherrel vagy más kriptopénzzel is. Egyes bankok esetében viszont elképzelhető, hogy nem megy majd a kártyás feltöltés, erre az esetre van SEPA utalás is. Ha van Revolut fiókod a Crypto.com kártyát azon keresztül gond nélkül feltöltheted.

Már az ingyenes kártyát csak az 1% cashback miatt ajánlott megrendelni. De ha szeretnéd egy kicsit megforgatni a pénzed és a végén többet kihozni belőle, érdemes a fizetős csomagok közül választani.

Jelenleg az alábbi kártyák közül lehet választani:

Midnight Blue: Ez az ingyenes, amely 1%-os cashback-et ad, nem kell hozzá tartani CRO tokent. Az ATM-es pénzkivételi korlát 200 dollár és 2.000 dollárig költségmentesen válthatunk valutákat.

Ruby Steel: Ahhoz hogy megkapd ezt a kártyát, 400 dollárnak megfelelő CRO tokent kell tartanod. 2%-os cashback-et kínál és ingyenes Spotify előfizetést. A pénzkivételi korlát már 400 dollárra emelkedik, az átváltási limit pedig 4.000 dollárra.

Jade Green/Royal Indigo: Akkor választhatod ezeket a kártyákat, ha 4000 dollárnak megfelelő CRO tokent kötsz le. A cashback már 3%, a pénzkivételi korlát 800 dollár, az átváltási limit 10.000 dollár. Ha van Netflix és Spotify előfizetésed a Crypto.com állja a havidíjadat. A lekötött 4000 dollárnyi CRO-ra 10% kamatot kapsz és ez már a következő szintekre is vonatkozik.

Icy White/Frosted Rose Gold: Ha befektetsz 40.000 dollárnak megfelelő CRO tokent, akkor kerülhetsz ebbe a kategóriába. A Cashback felugrik 5%-ra, 100%-ban visszakapod a Spotify, Netfilx és Amazon Prime előfizetésed árát. 10% kedvezmény kapsz az Expedia-nál, privát tag leszel és különböző kamat-bónuszokat kapsz.

Obsidian Black: Ez a legmagasabb kategória, amit akkor érhetsz el, ha 400.000 dollárnak megfelelő CRO-t kötsz le. A cashback itt már 8% és minden olyan extrát megkapsz, amit az Icy White és Rose Gold kártyáknál. Sőt, ezekhez még hozzá jön 10%-os airbnb kedvezmény és egy privát Jet tagság is. Ez a szint már nem az átlagfelhasználó kategória.

Dolgoznak már azon is, hogy ne csak a Spotify és Netflix előfizetés árát lehessen visszakapni, hanem mondjuk a HBO GO és Youtube Music-ét is. Ez persze minden csomagra igaz lesz, és valószínűleg több streaming szolgáltató közül is lehet majd választani nem lesz annyira kötött ez a dolog.

Passzív jövedelem

A mobilapplikáción keresztül lehet a megtakarításainkat kezelni és hitelt felvenni. Utóbbi hasonlóan működik mint egy banknál. Ahhoz, hogy kapj valamit, szükség van fedezetre. Itt nem a házra veszel fel jelzálogot, hanem a kriptopénzeidre. Ha mondjuk van a tulajdonodban egy darab Bitcoin, annak a jelenlegi piaci árának az 50 százalékáig vagy hitelképes. Most 47.000 dollár körül van egy BTC, tehát 23.500 dollárt kaphatsz érte. Ezt követően a pénzt apránként kell visszafizetni, de nem olyan horror kamatokkal mint az egyes bankoknál. Amint a teljes kölcsönkért összeget visszafizetted, megkapod a Bitcoin-od. Miért jó ez? Tegyük fel, hogy vettél egy Bitcoint abban a reményben, hogy egyszer 500.000 vagy 1 millió dollárt fog érni. Ezért tartod, nem akarod eladni. Az élet viszont úgy hozza, hogy szükséged van pénzre. Ilyenkor bemehetsz a bankba személyi kölcsönt felvenni, és majdnem a dupláját fizeted vissza vagy kölcsönt veszel fel a Bitcoinodra, jóval kedvezőbb feltételek mellett. Pénzed lesz és a Bitcoin is megmarad.

Ugyanez a dolog természetesen fordítva is működik, vannak akik megtakarítással rendelkeznek, ezért a Crypto.com-on keresztül kölcsön adhatják azt a coin-t (legyen ez Ether, USDT, BAT, Bitcoin vagy más), ami nekik van, ezért pedig kamatot kapnak. Ezt a szolgáltatást a mobilappon belül a Crypto Earn menüpont alatt lehet elérni. Ha van egy kis felesleges pénzed mindenképp érdemes élni vele, mert vannak olyan kriptopénzek, amik valamelyik fiat pénz árfolyamát követik le ilyen például a USDT vagy Tether, USDC, Dai, Paxos Standard, TrueGBP, TrueAUD, TureCAD, TrueUSD. Ha ezekből a stablecoin-okból vásárolsz, semmilyen kockázatot nem vállalsz, mivel az árfolyam nem olyan volatilis, mint mondjuk a Bitcoin esetében. Lényegében dollárod vagy angol fontod van, digitális formában.

A Crypto.com applikáción belül USDC-re, USDT-re TrueUSD-re, TrueGBP-re, TrueAUD-ra, TureCAD-re, Paxos Standard-ra 10% kamatot kapsz éves szinten, de aki Jade Green, Royal Indigo kártyával (vagy ezeknél magasabb csomaggal) rendelkezik, évi 12%-ot is zsebre tehet. Különböző futamidők közül lehet választani, ha 3 hónapra mellőzöd a pénzed, akkor kaphatod meg a legmagasabb kamatot. A kamat kifizetése heti szinten történik és amint jóváírták a számládon akár már el is költheted is. Ilyen magas kamat Magyarországon egyik banknál sincs, én már hónapok óta használom és teljesen elégedett vagyok vele.

Syndicate és Supercharger

A Crypto.com webes felületéről most túl sokat nem beszélnék, mert az egy külön cikket is megérne. Annyit azért érdemes tudni, hogy ide külön kell regisztrálni, tehát nem jó az a jelszó/e-mail kombó, amit a mobilaplikációnál beállítottál, ide egy teljesen új reg kell. Itt is lehet egy kis ingyen pénzt szeretni (7500 forint CRO-ban) ehhez CRO-t kell lekötni fél évre, de cserében kapsz 10% éves kamatot és részt vehetsz a Syndicate eseményeken is, amennyiben legalább 5000 CRO-t beteszel stakelni. A Syndicate keretén belül féláron tudsz megvásárolni egyes kriptopénzeket CRO-ért cserébe.

Hasonló elven működik a Supercharger, amit már a mobilapplikációból is el lehet érni. Ennél viszont úgymond nincs semmi elkötelezettség, amennyi CRO-t teszel a Superhargerbe olyan arányban részesülhetsz jutalomként más coinokból. A legjobb az egészben, hogy a befektetett CRO-t hiánytalanul visszakapod és még egy kis ingyen pénzhez is juthatsz. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, a jutalom attól függ mennyi CRO-t tettél a Supercharger-be és, hogy rajtad kívül mennyi felhasználó jelentkezett még az eventre.

Fontos, hogy a webes felületen stakelt CRO és a kártya igénylésnél lekötött CRO két teljesen külön dolog. Ahhoz, hogy a kártyát igényeld a mobilapplikációban kell lekötni a CRO-t. Amit a webes felületen kötsz le az csak arra jó, hogy rész vegyél a Syndicate-ben és bizonyos kedvezményeket kapj a kereskedési fee-kből. Ha persze 50 dollár értékben szeretnél ingyen CRO-t szerezni akkor mind a két helyen le kell kötni a szükséges mennyiségű CRO-t.

Így szerezd meg a 15 ezer forintos bónuszt

Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz a Crypto.com-ra, összesen 50 dollár értékű bónuszt kaphatsz (ha nem jelenik meg a referral code, akkor másold be a következőt a bónuszért: mc8ya2maud ). Nagyon fontos, ahhoz, hogy megkapd az első 25 dollár értékű CRO bónuszt, ne webes felületen, hanem a mobilalkalmazáson keresztül regisztrálj. Innentől kezdve lényegében semmi dolgod nincs, ha megvolt a regisztrációs folyamat az első belépést követően látni fogod, hogy jóváírták a 25 dollárnak megfelelő CRO-t a számládon, ennyivel kevesebb kell majd az általad választott kártya igényléséhez.

A másik 25 dolláros bónuszt akkor szerezheted meg, ha a regisztráció után belépsz a webes felületre, és vásárolsz 5000 CRO-t majd lekötöd fél évre, erre jár 10% kamat éves szinten. Amint ez megtörtént máris jóváírják az egyenlegeden a 25 dollárnak megfelelő bónuszt. Ezzel a két módszerrel összesen 50 dollárnak (kb. 15 ezer Ft) megfelelő CRO-t kaphatsz, amit később átválthatsz bármire.

Saját tapasztalatok

Én már több mint egy éve használom a Crypto.com-ot, ezzel a kártyával fizetek mindent amit csak lehet, teljes mértékben kihasználva így a pénzvisszatérítést. Van amikor a kapott cahback-et rögtön átváltom bitcoinba és van amikor csak simán hagyom CRO-ban. Egy kisebb összeget hitelbe adtam, bankban úgysem kapok 10% éves kamatot a pénzemre. A supporttal is kellett már beszélgetni néhány alkalommal, akik rendkívül segítőkészek voltak és viszonylag gyorsan válaszoltak, nem kellett órákat várni rájuk.

A Crypto.com-ra, az alkalmazás már a Play Áruházban és az App Store-ban is elérhető. A regisztráció előtt mindenképp olvasd el fent, hogyan szerezheted meg a 50 dollár értékű bónuszt.

Az oldalon található információk a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikk nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.