Mutatunk két Androidos alkalmazást amit érdemes minél előbb törölni

A Play Áruházból is le tudtuk tölteni azt a két alkalmazást melyekről kiderült, hogy súlyos forintokkal rövidíthetik meg bankszámlánkat.

crypto50

Manapság már nem is mondhatjuk meglepőnek ha Androidos alkalmazásokról derül ki, hogy kártevővel fertőzöttek. Sőt már havi szinten előfordul az is, hogy a Play Áruházban találnak ilyen applikációkat. Most újabb két alkalmazásról derült ki, hogy hordozzák magukkal a Joker néven elhíresült kártevőt, és persze a Play Áruházból is le tudtuk tölteni ezeket az appokat. A Joker valószínűleg már többeknek ismerős lehet, mivel az elmúlt hónapokban mi is sorra beszámoltunk azokról az alkalmazásokról melyekről kiderült, hogy fertőzöttek voltak vele. Aki nem ismerné neki dióhéjban annyit érdemes tudni róla, hogy miután telefonunkra felkerült, titokban megpróbál  előfizetésese szolgáltatásokra feliratkozni. Ezzel pedig egy elég komoly összeggel meg tudja károsítani az adott felhasználót. Természetesen az áldozat pedig csak akkor vesz tudomást a történtekről ha azt a bankszámlakivonaton észreveszi. Jó szerencsével nem hónapok telnek el mire észleli a történteket.

Na, de lássuk, hogy most melyik alkalmazásokról is derült ki, hogy fertőzve vannak a Jokerrel. A kép applikáció közül az egyik a Smart TV remote névre hallgat, a másik pedig a Halloween Coloring. A két szoftver együttesen több mint ezren töltötték le, ami azt jelenti, hogy nem ezúttal nem sikerült olyan sok telefont megfertőzni. A Google persze már mindkettő applikációt törölte a Play Áruházból, de mondhatni folyamatos a harc a Jokerrel szemben. Idén például már több mint 500 ezer Huawei mobilt azonosítottak be amit megfertőztek a kiberbűnözők. Ez esetben ugye csak egy márkáról beszélünk, a többiről még nincsenek ilyen adatok.