Megszűnnek a Revolutos forintszámlák – nézzük mit jelent ez

A napokban több magyar hírportál is meglehetősen clickbait címmel írta meg, hogy megszűnnek a magyar Revolutos forintszámlák. Ha Revolutot használsz valószínűleg téged is érdekel pontosan mit is jelent ez.

crypto50

A dolog nem olyan vészes mint az elsőre sejteni lehet, csupán arról van szó, hogy az eddig használt 12001008-al kezdődő Raiffeisen Bankos számla megszűnik. Ennek oka állítólag az, hogy a Revolut magyar számlavezető bankja, a Raiffeisen felmondta a Revoluttal kötött korábbi megállapodását, így a litván neobank nem fér majd hozzá a helyi forintfizetési rendszerekhez.

Egyszerűbben fogalmazva, aki eddig utalással töltötte fel a Revolut számláját vagy esetleg arra kapta fizetését, nekik lesz majd egy picit bonyolultabb dolguk április 1-től. Mivel az eddig használt magyar gyűjtőszámla helyét egy litván IBAN-os számla veszi át. Erre kell majd utalni vagy kérni a fizetést, amennyiben a munkáltató is hozzájárul, hogy nem magyar számlára utal. Ez egyes cégeknél biztosan gondot fog okozni, érdemes még most utána járni, ne az utolsó pillanatban kelljen ezzel foglalkozni.

revolut

A kártyás feltöltést mint lehetőség továbbra is megmarad, és Revoluton belül továbbra is tudunk majd pénzt küldeni ismerőseinknek, barátainknak. A Revolutos számláról magyar folyószámlára való utalás esetében nem lesz változás, utalni továbbra is úgy tudunk mint eddig. A fogadásnál viszont figyelni kell, mert a korábbi 12001008-al kezdődő számlaszám helyett a litván IBAN-os adatait kell majd megadni, ha Revolutos számlánkra fogadnánk pénzt utalással.