A legizgalmasabb futballjátékok mobiltelefonra

A mobiltelefonok és applikációk rohamos fejlődésének köszönhetően a sport – és különösen a foci – szerelmesei semmiben sem szenvednek hiányt. A megfelelő app segítségével tudnak akár pár kattintással jegyet venni (vagy akár eladni) kedvenc meccsükre. Amennyiben nem tudnak élőben szurkolni, miközben szeretett csapatuk játszik, úgy nincs más hátra, mint a TV, esetleg a baráti társasággal közösen egy bár kivetítője, vagy ha épp úton vannak, akkor a mobiltelefonon élőben nyomon követni a játékot.

crypto50

A foci rajongóinak jó hír, hogy az újév beköszöntével számtalan világverseny veszi kezdetét. Bár a mindenki által várva várt futball-VB majd csak a jövő év novemberében kerül megrendezésre Katarban, január 9-től veszi kezdetét az Afrika-kupa (AFCON 2021 – Kamerun), 12-től a spanyol szuperkupa (Supercopa de España – Dzsidda, Szaúd-Arábia), februárban pedig folytatódik a Bajnokok Ligája (Champions League – Európa szerte különböző helyszínek), csak hogy egy pár nagy közelgő eseményt említsünk. Szerencsére az év minden hónapjára jut majd egy kis izgalom.

Azonban, aki még ennél is többre vágyik, annak érdemes megnéznie, hogy melyek a legjobb és legélvezetesebb foci játék appok telefonra.

 

Aki egyszerűbb szórakozásra vágyik, az mindenképp próbálja ki a Free Kick 2020-at. Ahogy a játék neve is sugallja, büntetőket kell kapura lőni. A játék varázsa annak egyszerűségében rejlik, hiszen így könnyen elüthetjük üres perceinket. Kedvünk szerint választhatunk offline és online üzemmód közül, és mindkét esetben bajnokságokon is részt vehetünk.

Sokak számára ismert a népszerű franchise, a Football Manager. A játék lényege az évek múltával sem változott: egy csapat irányításáért vagyunk felelősek, a játékosaink fejlesztésével kell létrehoznunk a győztes csapatot. Fontos megjegyezni, hogy ebben a játékban a hangsúly az erőforrás-gazdálkodáson van, mind a gazdaság, mind a sport területén.

A Minecraft grafikával megáldott Champion Soccer Star izgalmasabbnak tűnik, mint első ránézésre tűnik. Érdemben egy kihívásokat rejtő és egyben kiválóan irányítható alkalmazásról van szó. A pályát fentről látjuk és a játék maga kizárólag a gólszerzésről szól, ami miatt elég gyors és dinamikus minden egyes meccs. A játék lehetővé teszi a szögletrúgást, a tizenegyeset és a szabadrúgást is, mindemellett a játékosainkat is fejleszthetjük, ami kihat a csapatunkra és a játék élményre.

Aki egy kevésbé komoly játékot szeretne a telefonjára, annak a Retro Soccer-t kell mindenféleképpen kipróbálnia. Egy arcade és egyszerű játékmenettel megáldott játékot képzeljünk el, ami csak egy kicsit valóságos, de annál inkább színes és szórakoztató.

FIFA-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, aki valaha is játszott focis játékokkal. Az EA Sports tervezte és kétségkívül ez az egyik legjobb futballjáték telefonra is. A konzolos verzióval ellentétben ez inkább az arcade vonalra fókuszál és emellett lehetőségünk van csapatunkat fejleszteni is, miközben különböző játékosokat szerződtethetünk. Fontos azért megemlíteni, hogy a FIFA sikeréhez az is nagyban hozzájárul, hogy az EA Sports rendelkezik az összes engedéllyel, ami ahhoz kell, hogy a játékaik mindegyik valós csapatot és játékost fel tudják vonultatni.

A FIFA nagyszerűségével sikeresen veszi fel a versenyt az eFootball PES 2020. Bár a tervezők a licenszek terén sajnos jócskán alulmaradnak az EA Sports-szal szemben, azonban ennek ellenére a PES 2020 remek játékélményt biztosít, hiszen a középpontban a közvetlen mérkőzések és az online játékmenet is szerepel. A meccsek online és valós időben zajlanak, ami szintén emeli a játék hangulatát.

Jó hír, hogy bármilyen focis játékot is szeretünk játszani, a fent említett listán kívül természetesen rengeteg más is létezik, így biztosan mindenki megtalálja a maga (és a telefonja) számára a legideálisabb és legszórakoztatóbb játékot.