2023-ig kitarthat a globális chip hiány

chip

A legújabb vélemények és előrejelzések szerint, jövőre nem fog véget érni a chip hiány. Mutatjuk a részleteket, hogy az Intel vezérigazgatója szerint, mikor lehet ennek vége.

crypto50

Legfőképp a koronavírus járvány és a megnövekedett kereslet miatt egy globális chip hiány alakult ki, hiszen nincs elegendő alkatrész ezek legyártására. Ez hatással van az autógyártásra, a telefongyártásra és nagyon sok elektronikai eszközre egyaránt. Előbbi nagyon érezhető, hiszen nehéz beszerezni új autókat, vagy egyes modelleket nem is lehet.

A mobiltelefonoknál ugyan ez a helyzet, hiszen több gyártó kényszerült egyes modelleket kivezetni a hiány miatt, vagy felfrissíteni, emellett jóval korlátozott számban vásárolhatóak meg a készülékek. Több előrejelzés mondja azt, hogy az ünnepekhez egyre közelebb érve, egyre nehezebb lesz beszerezni a termékeket.

Mindezek mellett, mind a konzoloknál, mind a számítógépeknél fennáll ez a helyzet, ami érezhető a boltok polcain megtalálható kínálatból is. Például a PlayStation 5 lassan már egy éve kapható és még mindig nagyon limitált számban szerezhető be a boltok polcairól.

intel

Az Intel vezérigazgatója szerint ez egészen 2023-ig kitarthat. Azt mondja, hogy véleménye szerint jelenleg a legrosszabb a helyzet, viszont a következő évben negyedévenként folyamatosan visszaállhat a rend és az azt követő évben már visszaállhat a rend.


Forrás