2024-ben jöhetnek a Type-C csatlakozós iPhone modellek

Néhány napja végre véglegessé vált az, amiről már évek óta beszélnek. 2024-től csak USB Type-C porttal lehet majd felszerelni egyes készülékeket. Mutatjuk, hogy mit kell tudni erről.

Még tavaly írtunk arról, hogy az Európai Bizottság eldöntötte, hogy a jövőben csak USB Type-C porttal felszerelt okostelefonok kerülhetnek majd bemutatásra. Ezt végre törvénybe is foglalták, amiben az szerepel, hogy 2024 végére hatályba is lép a rendelet. Ez nem csak az okostelefonokra fog kiterjedni, hanem a tabletekre és a kamerákra is.

Ha az okostelefon piacot vesszük alapul, akkor azt kell mondani, hogy androidos fronton elég kevés készüléknél használnak Micro USB portot, itt leginkább az amerikai Apple vállalatnál lehetnek majd bajba.

Forrás:gizmochina

Ők már évek óta külön utat járnak a Lightning csatlakozóval, ami csak ezeken a termékeken található meg. A most megjelent iPhone 14-es széria is ilyen csatlakozóval van felszerelve.

Azt ki kell emelni, hogy a törvény hatályba lépése előtt kiadott okostelefonokat nem befolyásolja a rendelet, utána viszont mindenkire érvényes lesz. A forrás szerint leghamarabb az iPhone 16 széria kaphatja majd meg az új csatlakozót, de arra is van esély, hogy az iPhone 17-es szériánál történik majd meg a változás.


Forrás