64 megapixeles kamerával debütált a Redmi Note 8 Pro

Egy limitált szériás különleges kiadással és 64 megapixeles Samsung kamerával érkezett a Helio G90T lelkű Redmi Note 8 Pro.

REVO2A Redmi az elmúlt időszakban rengeteg információt osztott meg a ma bemutatott készülékeiről, így mondhatni nem ért minket semmi meglepetésként. A “gyengébb” modell Redmi Note 8 néven érkezett 6,3 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD megjelenítővel és ezt körülölelő vékony kávákkal. A kijelző felső sávjában, középen egy vízcsepp alakú szenzorsziget ad otthont a 13 megapixeles előlapi kamerának. A Note 8 hátlapjára négy darab modul került. Ezek közül a főkamera 48 megapixeles, ami a Samsung féle ISOCELL GM2 modul. Alatta egy 8 megapixeles ultra széles látószögű és kettő darab 2 megapixeles kamerát találunk, ezek közül az egyik egy dedikált makro kamera, a másik pedig mélységérzékelő.

redmi-note-8

A motorháztető alatt Snapdragon 665 lapka gondoskodik a számítások elvégzéséről. A nyolc Kyro 260 magból álló processzor négy magja 2,2 GHz-en, még a másik négy 1,8 GHz-en pörög. A hátlapon elhelyezett ujjlenyomatolvasó mögött 4000 mAh-s telep rejtőzik, amit 18W-os gyorstöltéssel tudunk táplálni. A Redmi Note 8-at, fekete, fehér és álomkék színekben tudjuk beszerezni 4/64, 6/64 és 6/128 GB-os változatokban. Kezdő ára átszámítva 50 ezer forint, a csúcsmodell ezzel szemben 60 ezer forintot kóstál. Valószínűleg ennél itthon jóval drágábban tudjuk majd megvásárolni.

redmi-note-8-2

Azért valljuk be, izgalmasabban hangzik a 64 megapixeles kamerával ellátott Redmi Note 8 Pro. Ez egy leheletnyivel nagyobb, 6,53 hüvelykes szintén Full HD+ felbontású LCD panelt kapott. Az előlapi kamera itt is egy vízcsepp alakú szenzorszigetben helyezkedik el, viszont egy jóval erősebb modulról van szó, a 20 megapixeles egység rengeteg AI funkcióval és jelenetfelismerési opcióval is rendelkezik.

redmi-note-8-pro-2

A hátlapjukról könnyen megkülönböztethetjük a két készüléket. A Note 8 Pro esetében ugyanis a négy kamera középre került. A 64 megapixeles (Samsung ISOCELL Bright GW1) főmodult ugyan az a három kamera egészíti ki. Tehát ez esetben is a 8 megapixeles ultra széles illetve a kettő darab 2 megapixeles mélység és makró szenzor dolgozik. Belül a már korábban beharangozott MediaTek Helio G90T processzor munkálkodik. A memóriakiosztást tekintve pedig 6/8 GB RAM és 64 vagy 128 GB-os tároló a kínálat. Az akkumulátor jóval méretesebb mint a Note 8 esetében, számszerűsítve egy 4500 mAh-s telepről van szó, amit szintén a 18W-os gyorstöltést támogatja.

redmi-note-8-pro-1

Ez a telefon a Redmi első olyan eszköze, ami folyadékhűtéssel érkezik, és a zökkenőmentes játék érdekében egyszerre Wi-Fi-vel és 4G-vel is képes internetre kapcsolódni. A 6/64 GB-os Redmi Note 8 Pro ára 60.000 Ft körül mozog. A 8/128 GB-os változat pedig 75.000 Ft-ot kérnek Kínában. Itthon biztosra vehetjük, hogy ennél jóval drágább lesz. Fekete, zöld és fehér színekben a következő hónaptól lehet beszerezni.

redmi_note_8_pro_wow_edition

A fenteiken kívül egy harmadik modellel is készült a Redmi. Ez a Redmi Note 8 Pro World of Warcraft nevet kapta. A kép alapján dizájnban ugyan azt a telefont kapjuk. A csomagolás viszont merőben más és jár egy egyedi tok is a telefon mellé a többi WoW-os ajándék mellett.