6GB RAM-ot kapott minden iPhone 14 modell

Az amerikai vállalat a napokban bemutatta a legújabb iPhone 14-es sorozatot, aminél egy két specifikáció nem volt tisztázott, most viszont már mindent megtudhattunk róluk.

Az Apple szeptember 7-én mutatta be az iPhone 14-es sorozatot, ami brutálisan magas árazást kapott meg, ugyanis a termékcsalád legolcsóbb változata 460.000 Ft, míg a legdrágább 930.000 Ft lett. A bemutatón szinte mindent megtudhattunk a készülékekről, viszont néhány specifikációt még nem került tisztázásra.

A napokban megjelent egy pontos jelentés, amiből kiderült, hogy mekkora RAM mérettel van felszerelve a széria. Eddig e tekintetben mindig volt különbség a sima és a Pro modellek között, ugyanis például az iPhone 13 modellben 4 GB RAM volt, addig az iPhone 13 Pro készülékben 6 GB.

Most ez a határ úgy tűnik, hogy eltűnt, hiszen állítólag minden modell az iPhone 14-es sorozatban 6 GB RAM-al van felszerelve.

Persze itt azért hozzá kell tenni, hogy e tekintetben igaz, hogy kiegyenlítődtek az erőviszonyok, viszont ellenben csak a Pro modellek kaptak erősebb processzort, csak a Pro modelleknél változott a kijelző kamerakivágása, valamint csak a Pro modellek kapták meg a nagyobb felbontású 48 MP-es szenzort.

Lényegében tehát még nagyobb lett a szakadék a termékek között, amit az Apple biztosan tudatosan készített így elő, annak érdekében, hogy megnövelje a Pro modellek eladásainak a számát.


Forrás