9 év börtönre ítélhetik a Samsung elnökét

Lee Jae-yong ügyének újratárgyalása folyik számviteli csalások, megvesztegetés és részvény manipulációs vádak miatt. Apja halála következtében Lee-t mentesítették a perújítást eljárás alól, hogy részt vehessen a temetésen. Az ügyészség most 9 év börtönbüntetést követel.

A Yonhap News dél-koreai lap írása alapján az ügyészek szerint 9 év börtönt érdemel, tekintettel a Samsung globál piaci helyzetére és szabálytalanságainak súlyosságára. Az ügyészség azt is elmondta, hogy bebörtönzése példát mutat majd Dél-Koreában is. Három hónappal ezelőtt kezdődött a tárgyalás a híres vesztegetési botrány kapcsán, amelyben Park Geun-Hye volt dél-koreai elnök közeli barátja, Choi Soon-Sil volt érintett.

Állítólag Lee megvesztegette Choi Soon-Sil-et a Cheil Industries és a Samsung C&T egyesülésének kényszerítésére, hogy az akkor gyengélkedő apjától átvehesse a Samsung Group irányítását. Az ügy először néhány évvel ezelőtt kezdődött, és Lee-t öt év börtönre ítélték, majd börtönbüntetését 2,5 évre rövidítették, és hamarosan szabadon engedték.

Az újratárgyalás néhány hónappal ezelőtti kezdete óta Lee meglátogatta a Samsung gyárait és K + F központjait a világ minden pontján, találkozott a vállalat legfelsőbb vezetőivel, és mega terveket készített a vállalat jövőbeni sikerességéről, valamint hangsúlyozta a Samsung félvezető és öntödei üzletágainak fontosságát is.

Szavazz 2020 legjobb csúcsmobiljára!

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.