Az Apple új M1 chipje legyőzi az Nvidiát és az AMD-t

m1

November 10-én az Apple által bemutatott három készülékének M1-es chipje magas teljesíténybíró képességre lett tervezve és ezt megmutatja a grafikai feladatok elvégzésének alkalmával is. Az Apple célja ezzel a technológiával, hogy leváltsa az Intel processzorait saját gépeiből, amit nem is tartottak titokban.

Nagy fejlesztésről beszélünk, nemcsak csak az 5nm-es gyártástechnológia miatt, hanem azért is, mert lapkakészletről van szó. Ez azt jelenti, hogy most egyetlen lapkán helyezkednek el az összetevők, nem pedig mint az előző technológiánál, hogy az Intel processzor mellé külön-külön kellett őket felpakolni.

Mind a három új Mac-et az M1 chip hajtja és most a teljesítményüket is megtudhatjuk a legújabb tesztekből. Az Apple célja az volt, hogy független technológia álljon az eszközeik mögött, főleg grafikus egységre összpontosítva. Több bechmarkot is futtattak a készülékeken, hogy összehasonlítsák más gyártók termékeivel őket.

A Tom’s Hardware által alkalmazott bechmarkokon lettek tesztelve a grafikus kártyák. Az AMD-től a Radeon RX 560, illetve az Nvidiától a GeForce GTX 1050 Ti teljesítménye lett összehasonlítva az Apple M1 chipjével. Talán nem meglepő sokak számára, hogy az M1 chip kimagaslóan jobb eredményeket mutatott a másik két vetélytárssal szemben. Még mindig nagy titok, hogy az Apple chip mostani GPU technológiája pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik.

Azt is figyelembe kell venni, hogy az összehasonlításban alkalmazott AMD és Nvidia grafikus kártya viszonylag régebbi technológia és kicsit már idejét múlt is, de ennek ellenére is az M1 integrált grafikus kártyája erősen maga mögé söpörte a másik kettőt.

Akiket számbeli adatok érdekelnek, azok a következő táblázatban tudják összehasonlítani a teljesítményt:

Fantasztikus teljesítménnyel bír tehát az M1, de azért azt hozzá kell tennünk, hogy valószínűleg a vásárlók nem játékhoz fogják megvásárolni az új Apple eszközöket, de ha éppen ahhoz lenne kedvük, akkor nyugodt szívvel elindíthatják kedvencüket rajta.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.