A Huawei már dolgozik a 6G-n

a Huawei ott volt az elsők között az 5G kifejlesztésében és jó áron kínál mindenki számárra 5G képes eszközöket. Most a következő generációs hálózatokat kezdhetik el fejleszteni.

Az 5G technológia folyamatosan terjed a világban. A legtöbb fejlett országban már valamilyen szinten ki van építve az 5G hálózat. Leginkább a fejlődő országokban van szükség ezeknek a terjesztésére. Mivel már elért egy mérföldkövet az 5G fejlesztés, a Huawei most már a 6G technológián kezd dolgozni.

Egy kínai forrás szerint idén júliusban a cég két műholdat fog felküldeni az űrbe, a 6G technológia fejlődésének ellenőrzése céljából. Ezzel a lépéssel a Huawei jelentős szerepet fog vállalni a 6G fejlesztésében. A technológia bevezetésében a Huawei, a China Mobile és egy űrvállalat fog szerepet vállalni.

Az új technológia magasabb frekvencián fog működni, emellett bázisállomások helyett valószínűleg műholdakkal történik majd a kommunikáció. A Huawei elnöke szerint, a cég 2030-ban elindíthatja a 6G technológiát. Hamarosan kiad egy könyvet, amiben elmagyarázzák az iparágnak a 6G technológiát.

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.