Akár 21% visszafizetést ad a vásárlások után a Vivid! Mutatjuk!

Egyre nehezebb dolga van a Revolut-nak a piacon, sorra jönnek a hasonló neobank szolgáltatások, amik próbálnak túltenni a legnépszerűbb fintech applikáción. A Vivid még új játékos ezen a területen, de rövid idő alatt máris jelentős felhasználói táborra tett szert.


Egy német cégről van szó, ahol a cashback, azaz a vásárlások utáni pénzvisszafizetés van főszerepben, de nem pont abban a formában mint ahogy azt sokan várnák. Kezdjük az elején, nyilván nem lenne értelme írni az alkalmazásról, ha itthon nem lennének elérhetőek a Vivid szolgáltatásai. Fémből készült fizikai kártyát is tudunk rendelni, az első ingyenes, utána viszont már 20 eurót kell fizetni kártyánként. A virtuális kártyánál az első szintén ingyenes, ezt követően 1 eurót kell fizetni, ha újabb kártyát szeretnénk igényelni. A fizikai kártya egyébként néhány nap alatt megjön és a kiszállításért sem kell fizetni.

A Vivid kártyáját minden olyan üzletben tudjuk használni, ahol van POS terminál és elfogadják a Visa kártyát. A devizaváltás természetesen középárfolyamon történik, ünnepnapokon és hétvégente itt is valamivel drágább ez a szolgáltatás. Zsebek a Vividnél is vannak, tehát létrehozhatunk több pénztárcát is, különböző devizákkal. Külön extra, hogy kapunk egy német bankszámlaszámot is.

Legyél a Tesla vagy az Apple tulajdonosa

Térjünk rá a lényegre, vagyis a pénzvisszafizetésre. Minden vásárlás után jár a cashback, de nem mindegy, hogy hol használjuk a kártyát. A legtöbb helyen 0,1 vagy 1 százalékot adnak, van viszont több olyan ismert kereskedelmi egység is, ahol 10, 15 vagy akár 21 százalékos pénzvisszafizetés jár. Ezt nem devizában kapjunk, hanem az általunk választott cég részvényében. Ez lehet a Tesla, az Apple, az Nvidia, az Infineon vagy a Lufthansa, de ez csak néhány ismertebb vállalat az egyre növekvő listából.

Vivid

Így a pénzünk gyakorlatilag rögtön befektetéssé válik és ha jó lóra tettünk, néhány hónap múlva jóval többet is érhet. Persze benne van a pakliban az is, hogy ennek pont az ellenkezője fog történni. Ha a regisztráció során kiválasztjuk mondjuk a Teslát, később bármikor másik cégre is tudunk módosítani. Az is egy megoldás, ha egyik hónapban Apple, a másikban Tesla részvényeket gyűjtünk. Amit mindenképp érdemes számításba venni, hogy a tőzsdén nem napokban és hetekben kell gondolkodni hanem hónapokban, de többnyire években. Bevásárolni és autót tankolni úgyis minden hónapban kell, ha pedig ezt a Vivid kártyájával tesszük havi szinten akár 90 euró (kb. 32.000 Ft) is nálunk maradhat abból a pénzből amit egyébként is elköltöttünk volna. Az általunk szerzett részvényeket természetesen eladhatjuk, az így kapott pénz pedig szabadon elkölthető. A kártyát a jól ismert feltöltős módszerrel tudjuk használni, tehát mielőtt használni kezdjük pénzt kell rá tenni. Erre jó egy Revolut fiók is vagy bármelyik kereskedelmi bank kártyája.

Mennyibe kerül ez nekem?

Itt nincs olyan sok csomag mint a Revolut esetében, van egy ingyenes és egy fizetős. Az ingyenesnél annyi a megkötés, hogy havi szinten maximum 20 eurónyi cashback-et lehet zsebre tenni és 200 euróig tudunk készpénzt felvenni ingyenesen. A fizetősnél (Prime) a cashback összege már 100 euró, de ezért a csomagért havonta 10 eurót kell fizetni, így végülis – ha úgy nézzük – 90 eurót tudunk “visszaszerezni” az általunk elköltött pénzből.

A Prime csomag további extrákat is tartalmaz, ezek a következők:

 • 3 százalék cashback EU-n kívüli éttermekben
 • 1 százalék cashback minden EU-n kívüli vásárlás után
 • 0,1 százalék pénzvisszatérítés minden tranzakció után
 • A Netflix, Spotify, YouTube, Prime Video, Amazon Prime, Tinder, Badoo, Wargaming vásárlásokból 10 százalékot visszakapunk
 • A Kindle, Playstation Store, Xbox Store, Steam és Nintendo vásárlások után 5 százalék cashback jár
 • Havi szinten 1000 euróig ingyenes készpénz felvétel bármely devizában. (Az ingyenességhez, minimum 50 eurót kell felvenni)
 • Részt vehetünk a Champion Programban. Ilyenkor két hetente kiválasztanak egy győztest, aki a legtöbbet költötte két hét alatt egy adott étteremben a „Dining Out”  kategóriában lévők közül. Ezt követően a nyertes két hétig 10 százalékos pénzvisszafizetésre jogosult az adott étteremben minden vásárlása után.
 • Ha a Vivid-en keresztül foglalunk a Booking-on szállást vagy autót bérlünk, 10 százalékos pénzvisszatérítést kapunk. (Az ingyenes csomagnál is él ez a lehetőség, ott azonban 4 és 5 százalék a cashback)

Ahogy az lenni szokott az új felhasználókat mindenféle extrákkal csábítja a Vivid. Ha meghívóval regisztrálsz, ingyenes fém Visa kártyát, 3 hónapos Prime tagságot, további extra cashback lehetőségeket és 5 eurós bónuszt kapsz. Annyi feltétele van, hogy az első tranzakciód legalább 20 euró értékű legyen (egy összegben) és a regisztrációtól számítva 30 napon belül végezd el. Ezt követően 7 napon belül jóváírják az egyenlegeden az 5 eurót és aktiválódik az extra cashback (Super Deals) is.

A Super Deals

A Super Deals több 20 százalékos pénzvisszatérítést is tartogat a felhasználóknak. A Super Deals aktiválásához meghívóval kell regisztrálni vagy meg kell hívni egy barátot, ismerőst, hogy használja a Vivid-et. Első esetben 4 hétre, második esetben 8 hétre aktiválódik a Super Deals, ahol ilyen mértékű cashback százalékok vannak jelenleg:

 • DM Drogériák – 21%
 • H&M – 17%
 • C&A – 16%
 • KIK- 16%
 • Peek & Cloppenburg – 18%
 • Adidas – 20%
 • Nike – 20%
 • Puma – 19%
 • Reebok – 18%
 • Lidl – 10%
 • Aldi – 10%
 • Zara – 10%
 • Decathlon – 16%

Ez csak néhány üzlet a teljes listából, általában 2-4 hetente frissül a Super Deals-ben résztvevők összeállítása. A Peek & Cloppenburg például március 1-ig él, ezt követően vagy meghosszabbítják vagy egy új üzlet kerül majd a helyére. Érdemes folyamatosan nyomon követni az akcióban rész vevő cégeket, mert korábban a Shell és az Auchan is megtalálható volt köztük. Ezeken a helyeken maximum 50 eurós cashback érhető el.

Vivid

Tudnivalók a regisztráció előtt

A regisztráció nincs túlbonyolítva, de magyar nyelven egyelőre nem érhető el az applikáció, így némi angol vagy német tudásra szükség lesz. Mint minden pénzügyi alkalmazásnál itt is azonosítani kell magunkat, meg kell adni a személyes adatainkat, név, telefonszám, lakcím, személyigazolvány szám, adószám, stb. Erre egy EU-s törvény kötelezi a fintech cégeket, azoknak akiknek van Revolut fiókja már nem újdonság.

Az útlevélről vagy személyigazolványról fényképet kell készíteni, ezt követően pedig magunkról egy szelfit, ezzel előzhető meg az, hogy egyesek visszaéljenek mások adataival. Körülbelül 5 perc alatt lehet regisztrálni, a szükséges dokumentumok beküldése után néhány óra kell még ellenőrzik az adatokat. Ha valaki elakad a regisztrációval, nyugodtan kérjen segítséget tőlünk az info@gsmring.hu e-mail címen.

Saját tapasztalatok

A kártyával való vásárlással nekem nem volt gond, történt viszont olyan, hogy egyes helyeken nem kaptam meg a cashback-et. Ilyenkor felvettem a kapcsolatot a supporttal, akik megvizsgálták az szóban forgó tranzakciót, majd néhány napon belül jóváírták az egyenlegemen a pénzvisszatérítést. Ha valaki hosszabb távon gondolkozik mindenképp a fizetős csomagot kell megrendelnie, a 10 eurós havi díj elsőre soknak tűnhet, de ha a megfelelő üzletekben vásárolunk gyorsan visszaszerezhetjük ezt az összeget.

Meghívóval való regisztrációért kattints ide!