A következő évben eltűnik a Lightning csatlakozó az iPhone készülékekről

Úgy tűnik, hogy végre az amerikai nagyvállalat is rátér a helyes útra és bevezeti az USB Type-C portot az iPhone készülékeken is. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

crypto50

Az Apple mindvégig ahhoz ragaszkodott, hogy megtartsa a saját fejlesztésű csatlakozóját, a Lightning-ot, annak ellenére, hogy a piac már rég elhúzott mellett töltési és adatátviteli sebességben.

Ennek most vége lehet egy neves szivárogtató szerint, ugyanis a 2023-as évben megérkezhet az első iPhone Type-C csatlakozóval hivatalosan is.

A találgatások szerint az iPhone 15 szériában láthatjuk ezt a megoldást először és minden bizonnyal a sima iPad sorozaton és az AirPods készülékeken is lecserélik idővel a csatlakozót.

Ez több szempontból is előnyös lehet, hiszen gyorsabb töltést rakhat készülékeibe a cég, ezért ezt a szériát még többen vehetik majd meg. Persze valamilyen szinten ez hatással lehet az iPhone 14 sorozat fogyására is, ha szélesebb körben hivatalossá válik a pletyka, hiszen sokan kivárhatják az újabb modellt épp ez miatt.

A cég már néhány éve elkezdte az átállást a tablet készülékeinél is és végre eljutottak oda, hogy mindenhol lecserélik ezt a csatlakozót. Persze valószínűleg nem véletlen ez, hiszen Európában a Type-C csatlakozót szavazta meg az Európai Bizottság, így csak ilyen csatlakozóval felszerelt terméket lehet majd forgalmazni.


Forrás