A MediaMarkt nevében terjed átverés

Az utóbbi időkben megnövekedtek az internetes csalások. Ezt több cikkben is feltüntettük! Egyre többen kapnak SMS-eket vagy üzeneteket, nagy cégekre hivatkozva, mintha ők küldték volna az információt. Most egy újabb csalás tűnt fel amire érdemes figyelni!

A MediaMarkt nevében valaki adatokat szeretne kicsalni az emberektől, egy nyereményjátéknak álcázva a dolgot. Fontos, hogy ha egy cég nyereményjátékot hirdet, azt általában a saját oldalán teszi meg hivatalos keretek között. Ezután, ha nyer valaki, azt ők keresik meg a cég saját felületein keresztül. A MediaMarkt Magyarország arra figyelmeztet, hogy ezek a nyereményjátékos e-mail üzeneteknek ne dőljön be senki! A cég azt is kiemeli, hogy ezeket, sohasem kérik el egy nyereményjáték kapcsán:

  • Bankkártya adatok
  • Kiszállítási díj

Akkor, ha valaki ilyen e-mailt kap ne adja meg az adatokat és ne foglalkozzon velük. Ha valaki jobban megnézi az ilyen üzeneteket, az e-mail cím alapján rálehet jönni legtöbbször, hogy itt valami nincsen rendben. Ha további infókat tudunk meg, azt megosztjuk veletek.

FORRÁSMediaMarkt
MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.