A Qualcomm-hoz pártolt a Nokia kulcsembere

Egy meghatározó emberét veszítette el a Nokia mobilokat gyártó HMD Global, akiről mint kiderült a Qualcomm-nál folytatja pályafutását.

Juho Sarvikas a HMD Global volt termékmenedzsere a múlt hónap végén jelentette be, hogy távozik a Nokia mobilokat gyártó HMD-től. A fiatalember mintegy 15 évig dolgozott együtt a Nokiával és a HMD Globallal, de végül mint kiderült sikerült a Qulcomm-nak magához csábítania. Ugyan a múlt havi bejelentése során még nem volt tisztázott, hogy hol is folytatja pályafutását, de most kiderült, hogy a Qualcomm lesz az új munkaadója.

juho-sarvikas

Jim Cathey, a Qualcomm globális működéséért felelős igazgatója ugyanis megerősítette, hogy Sarvikas a vállalat észak-amerikai üzletágának elnöke és alelnöke is egyben. Akik követik Juho Sarvikast LinkedIn-en, már láthatták, hogy módosította adatlapján a munkahelyét is. Még nem tudni, hogy a Qualcomm hogyan fogja kihasználni Sarvikas szakértelmét a fogyasztói termékek kezelésével kapcsolatban, de vélhetően ez egy fontos lépést jelent számára a karrierje során.