A Samsung és a Mastercard egy új közös terméket jelentett be

A Samsung Electronics és a Mastercard új stratégiai együttműködést jelentett be, miszerint közösen fejlesztenek egy beépített ujjlenyomat-olvasóval ellátott Samsung Card-ot és együtt teszik biztonságosabbá a bolti terminálokon keresztüli tranzakciókat.

A készülő termékkel kapcsolatos technikai részletek egyelőre nem ismertek, de úgy hírlik, hogy a Samsung megoldása hasonló lesz a Mastercard Biometric Payment Card-hoz, amelyet ujjlenyomat-olvasóval láttak el, és először néhány évvel ezelőtt adtak ki. A biometrikus Samsung Card azonban egy új lapkakészlettel lesz felszerelve, amelyet a Samsung System LSI Business gyárt, és kompatibilis lesz bármely POS terminállal vagy Mastercard chip terminállal.

Egyelőre nincs arról információ, hogy a biometrikus Samsung kártya kompatibilis-e a Samsung Pay platformmal, viszont feltételezésünk szerint a gyártó ezzel a megoldással tovább fogja népszerűsíteni az okosórával és okostelefonnal való fizetést.

A következő hónapokban biztosan többet fogunk megtudni, de ami az elérhetőséget illeti, a Samsung megerősítette, hogy még ebben az évben Dél-Koreában fog debütálni a kártya. A szolgáltatás és a termék regionális terjedéséről egyelőre nincsenek további információk.

Samsung azt állítja, hogy a biometrikus kártya bevezetése országon belül fokozatos lesz, és a kiadás olyan vállalati szinten indul, ahol gyakoribbak a nemzetközi tranzakciók.

Hanjoo Yoon, a Samsung Card alelnöke szerint a biometrikus kártya célja, hogy innovatív és kényelmes megoldásokat juttasson el a fogyasztókhoz.  Kihasználja a vállalat szakértelmét és a csalásészlelő rendszereket, hogy biztonságos és hatékony megoldást nyújtson.