Android és iPhone népszerűségi felmérés

Manapság a tizenéves fiatalok nagyon korán kezdenek el mobiltelefont használni, hiszen azon tudnak játszani, tanulni és beszélgetni a társaikkal. Erre a telefongyártók és az alkalmazásgyártók is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen olyan tartalmakat és funkciókat készítenek, amik a gyerekeknek is hasznos lehet. Az USA-ban készítettek egy felmérést, ami megmutatja, hogy milyen operációs rendszerű telefonok a legnépszerűbbek.

47 államban végeztek felmérést az Amerikai Egyesült Államokban 7000 tizenéves megkérdezésével. A megkérdezettek átlagéletkora alig volt több 16 évesnél. A felmérésben kiderült, hogy a megkérdezettek közül minden tizedik tinédzser használ jelenleg Android operációs rendszert futtató készüléket. A többi mind Apple készüléket használ. A felmérésben résztvevők 88%-a vallotta azt, hogy iPhone-t használ, a 90%-a tizenéveseknek pedig úgy véli, hogy a jövőben iPhone-t fog használni. Ez a népszerűség a fiatalok körében nem túl meglepő, hiszen Észak-Amerikában 2020-ban minden második eladott telefon Apple készülék volt. Ez minden idők eddigi legmagasabb csúcsa az Apple termékek iránti lojalitást nézve.

Az Android rendszerű okos telefont gyártók egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nem fogják megtörni az Apple dominanciáját. Több forrásból olvasható, hogy a világ nagy részén, ahol az Apple termékek népszerűek, ott azok, akik nem iPhone-t használnak ki vannak rekesztve a társaik közül. Persze ezek az adatok Amerikára vonatkoznak. Az Európai térségben a Samsung dominál a Huawei és Apple kedvelők mellett.

Forrás

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.