Apple iPhone SE 3: lesz 5G, de a dizájn nem változik

iphone-se-cover

Az első iPhone SE még 2016 márciusában debütál, de az ezt követő években pletyka szinten szinte mindig lehetett arról hallani, hogy jön a folytatás. Végül egészen 2020 áprilisáig kellett várnunk, amikor az Apple leleplezte az iPhone SE (2020)-at. A mobil az iPhone 8 dizájnjával érkezett és az iPhone 11 sorozatban is megtalálható 7 nanométeres Apple A13 Bionic processzor volt benne.

crypto50

A Macotakara nevű kínai blog arról számolt be, hogy hamarosan megkezdődik az új iPhone SE gyártása. Információik szerint az új iPhone SE dizájnban ugyan olyan lesz mint az elődje, vagyis az SE (2020). Tehát be kell érnünk a 4,7 hüvelykes LCD kijelzővel, amit vaskos alsó és felső keretek ölelnek körül. Valamint a home gombban elhelyezett Touch-ID ujjlenyomat olvasóval. Viszont adott lesz az 5G csatlakozási lehetőség, köszönhetően az iPhone 13 szériában is megtalálható Qualcomm Snapdragon X60 5G modemnek. Ebből adódóan valószínűleg már a legtöbben sejtik, hogy az újdonságban az 5 nanométeres Apple A15 Bionic processzor gondoskodik majd a számítások elvégzéséről. Vagyis az a lapka, ami az iPhone 13 szériában is megtalálható. Azt azért nem árt tisztázni, hogy nagy valószínűséggel nem a Pro modellekben lévő 5 magos grafikus gyorsítóval ellátott verzióról van szó.

Apple-iPhone-SE-2020-2

A pletykák szerint az Apple jövőre megszünteti a mini szériát, ennek a helyére jön majd az új SE. Az elmúlt évek pletykái alapján azért nem árt a fentieket fenntartásokkal kezelni, az is lehet, hogy egy ideig semmi nem lesz az új SE-ből.