Mindenki számára elérhetővé vált az Apple Pay Magyarországon

Hosszú évek után végre nálunk is elérhetővé vált az Apple Pay. Sajnos mindenki azért még nem örülhet az Apple fizetési szolgáltatásának. Csak a MasterCard vagy Maestro kártyával rendelkező OTP-s, illetve Erste és Gránit bank ügyfelei tudják használni. Az OTP viszont olyat lépett, aminek köszönhetően már bárki kipróbálhatja az Apple Pay-t hazánkban.


Eléggé hasonlít a dolog a 2017 szeptemberében történtekre, amikor a pénzintézet elérhetővé tette a Simple mobilfizetési szolgáltatását a nem OTP-s ügyfelek számára is. Hasonló a helyzet most is, aki szeretné használni az Apple Pay-t, elsőként a Simple-t kell telepítenie. Ezt követően létre kell hozni egy virtuális kártyát az alkalmazáson belül, ezt bárki megteheti függetlenül attól hol bankol. A Simple alkalmazásban igényelt Simple kártyán keresztül gyakorlatilag bármelyik bank által kibocsátott kártyával működik az Apple Pay.Apple Pay - Simple-n keresztül

Ha ez meg van, már csak hozzá kell adni az Apple Wallethez a Simple kártyát és elérhetővé is válik az Apple fizetési szolgáltatása. Fontos kritérium, hogy a Simple alkalmazás legalább 3.10.1-es verziójának kell telepítve lenni. A készüléknek az iOS 12.1 vagy magasabb verzióját kell futtatnia. Csak az Apple Pay-t támogató NFC-s eszközökön megy a szolgáltatás, ezeknek a listáját itt találod. A Simple kártyának mindenképp kétfrankos azonosítással megerősítettnek kell lennie. Ha nem tudod pontosan hol és hogyan használhatod az Apple Pay-t, olvasd el korábbi cikkünket.

Útmutató az Apple Pay beállításihoz Simple alkalmazáson keresztül:

iPhone-on:

  • Indítsd el a Simple by OTP alkalmazást a és lépj be a Bankkártyáim menübe.
  • Válassz ki egy korábban már elmentett bankkártyát, amit digitalizálni szeretnél vagy adj hozzá egy új bankkártyát.
  • Érintsd meg a “Hozzáadás Apple Wallet-hez” gombot az általad választott bankkártya alatt.
  • Továbbiakban már csak kövesd az utasításokat és add meg a megfelelő adatokat.

Apple Watch-on:

  • Indítsd el Watch alkalmazást a készüléken és lépj be a Wallet & Apple Pay menübe.
  • Válaszd a “Hitel- vagy betétikártya hozzáadása” opciót.
  • Add meg a a kártyád biztonsági kódját, hogy hozzá tudd adni az iTunes fiókodhoz rendelt kártyát vagy válaszd a “Más kártya hozzáadása” lehetőséget.
  • Használd az iPhone-od kameráját a kártyaadatok beolvasásához.

A Simple kártya egyérintéses mobilfizetésre kizárólag Magyarország területén használható, a kártya feltöltési limitje havonta 65.000 Ft.