Áremelés mellett döntött a Netflix

A kiélezett piaci versenyre és a jobb minőségű eredeti tartalmak előállítására hivatkozva áremelést jelentett be a hazánkban is népszerű streamingszolgáltató a Netflix.

Bár elsőként csak Amerikában, de hamarosan akár nálunk is többet kérhetnek a szolgáltatásért. Szerencsére olyan jelentős mértékű áremelésre azért nem kell számítani, de biztosan lesznek néhányan akiket érzékenyen érint majd a dolog. Az alapcsomagot egyelőre változatlan áron lehet megrendelni, az USA-ban 9 dollárt érnek érte, ennél többet mondjuk nem is nagyon lehet, hiszen 480p-s tartalmakat nem éppen lehet jó minőségűnek mondani. A Full HD-s csomag ára 13 dollárról 14 dollárra változik, a prémiumért pedig a korábbi 16 dollár helyett 18 dollárt kérnek majd. Tekintve, hogy nálunk a fenti áraknál valamivel olcsóbban érhető el a Netflix, jó esély van itthon is az áremelésre, bár erről egyelőre nem érkezett hír.

A streamingszolgáltató bízik abban, hogy széles tartalom kínálatával meggyőzi a felhasználókat, hogy a jövőben is maradjanak náluk és ne térjenek át másik platformra. Kiemelték, ezt a plusz összeget arra fogják fordítani, hogy még több saját gyártású tartalmat hozzanak létre. Úgy vélik a tartalomgyártás elengedhetetlen ahhoz, hogy versenyben tudjanak maradni a HBO GO, a Disney és a különböző streamingszolgáltatók mellett. Idén egyébként 18,5 milliárd dollárt költöttek erre.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.