Asztali számítógépet mutatott be a Huawei

MateStation S

A Huawei piacra dobja Kínán kívül is az első asztali számítógépét. Még 2020 novemberében a Huawei elkezdte értékesíteni Kínában az első asztali számítógépét, amit most tovább gondolt és a globális piacon is forgalmazni kíván majd, valószínűleg világszerte.

Mivel a Huawei-nek az amerikai szankciók miatt egyre kevesebb tér jut a hálózat piacon és a mobiltelefonpiacon, új olyan területekre kell eveznie, ahol eddig nem vett részt. A cég laptopjai már egy jó ideje elérhetőek Magyarországon is és világszerte ezek népszerűségnek örvendenek, hiszen dizájnos megjelenéssel és megfelelő specifikációkkal rendelkeznek az adott ár sávban, ahol elindulnak.

Az új vonal az asztali számítógépek a cég életében. Persze közel van a laptopokhoz, mégis kicsit másak. A MateStation S asztali számítógép a Huawei Malajziai hivatalos oldalán került bemutatásra.  A gép tokmérete 93x293x315,5 mm és 4,2 kg a súlya. A számítógépen megtalálható hátul 4 USB-A, HDMI, Ethernet csatlakozó és két kimenet van a monitornak. Ezen felül a gép előlapján találunk egy bekapcsológombot, USB-A és USB-C csatlakozót, valamint egy 3,5mm-es jack portot. A gép rendelkezik Wifi modullal és Bluetooth 5.0-val. A gépet egy AMD Ryzen 5 4600G processzor, valamint 8 GB 3200MHz DDR4 RAM hajtja. Adattárolás szempontjából pedig 256GB tárhelyet kapunk kezdésnek. A gépen előre telepített Windows 10 áll rendelkezésünkre, ami olyan plusz funkciókat tartogat a Huawei felhasználóknak, mint például a Huawei Share.

A monitor egy Full HD felbontású, 23,8 hüvelykes Huawei monitor, ami garantálja a szép megjelenítést, emellett a TUV Rheinland International tanúsítványát is megkapta, tehát a szemet is kíméli.  A készülék áráról jelenleg nincsenek még hivatalos információk.

Jó irány lehet ez a cég szempontjából, hiszen, ha jó áron érkezik, akkor népszerű lehet a felhasználók körében és a Huawei rajongóknak sem kell teljesen lemondaniuk a cég termékeiről, hiszen egy ilyen piacon is ott tudnak lenni.