Az 5 legjobb kamerás okostelefon 2021

best kamera

Rengeteg okostelefon kapható világszerte különböző specifikációkkal. Mutatjuk, hogy melyik készülékek rendelkeznek a legjobb kamerákkal 2021 első félévben.

INLOCK

Manapság a legtöbb ember úgy választ telefont magának, hogy megnézi milyen kamerákkal rendelkezik. Az utóbbi időben a gyártók is rá álltak erre, így az egyik legfontosabb technológiai fejlesztések ezen a területen folynak. Nehéz lemérni azt, hogy mik a különbségek, miben jobb az egyik, miben a másik. A legtöbben a DXOMARK listáját szokták figyelembe venni. Ez a cég minden népszerűbb terméket letesztel és a saját pontozási rendszere alapján készít egy listát. Most megmutatjuk nektek, hogy náluk hogyan alakul a TOP 5. Bemutatjuk nektek a készülékek kameráit, emellett azt is, hogy most milyen áron lehet megvásárolni ezeket Magyarországon.

1. Xiaomi Mi 11 Ultra

mi 11 ultra

Az első helyen jelenleg a Xiaomi idén bemutatott csúcskészüléke áll, ami 143 pontot kapott a kamerás képességeire. A készülék rendelkezik egy 50 MP-es főkamerával, egy 48 MP-es 5x-ös optikai zoom-al rendelkező telefotó kamerával és szintén egy 48 MP felbontású ultraszéles látószögű kamerával. Az előlapon pedig egy 20 MP-es szelfikamera kapott helyet. A készülék ára a Xiaomishop-ban Magyarországon 530.000 Ft-ba kerül.

2. Huawei Mate 40 Pro+

40 pro+

A második helyen a Huawei abszolút csúcskészüléke áll 139 ponttal. Itt a kamerák így épülnek fel: 50 MP-es főkamera, 12 MP-es 3X-os optikai zoom-al rendelkező telefotó lencse, 8 MP-es 10x optikai zoom-al rendelkező telefotó lencse, 20 MP-es ultraszéles látószögű lencse. Az előlapon pedig egy 13 MP-es szelfi kamera található meg. Magyarországon hivatalosan nem került forgalomba ez az okostelefon, így árat sem tudunk írni.

3. Huawei Mate 40 Pro

mate 40 pro

A harmadik helyen az előző készülék úgymond (“alap”) Pro modellje lett, 136 ponttal. Az előzőleg bemutatott modellhez képes annyiban tér el kamerák tekintetben, hogy a 12 MP-es lencse nem kapott helyett a készülék hátoldalán, emellett a 8 MP-es kamerát lecserélték egy 12 MP-es 5X optikai zoom-al rendelkező telefotó egységre. A készüléke Magyarországon a hivatalos forgalmazóknál 400.000 Ft körül alakul.

4. Xiaomi Mi 10 Ultra

mi 10 ultra

A negyedik helyen ugyancsak egy Xiaomi áll, a tavalyi évben megjelent jubileumi Ultra modell, ami 133 pontot kapott a listán. Itt a hátoldalon szerepel egy 48 MP.es főkamera, egy 48 MP-es 5x-ös optikai zoom-al rendelkező telefotó lencse, egy 12 MP-es 2x- optikai zoom-os telefotó lencse és egy 20 MP-es ultraszéles látószögű lencse. Az előlapon pedig egy 20 MP-es szelfikamerát kapunk. Az okostelefon hivatalosan nem került forgalomba Magyarországon.

5. Huawei P40 Pro

p40 pro

Az ötödik helyen ismét egy Huawei készülék szerepel, 132 ponttal. Itt a hátlapon adott egy 50 MP-es főkamera, egy 12 MP-es 5x optikai zoom-os telefotó lencse, egy 40 MP-es széleslátószögű kamera és egy TOF szenzor. Az előlapon pedig egy 32 MP-es lencse szerepel. Jelenleg hivatalos forgalmazóknál Magyarországon a készülék 250.000 Ft és 300.000 Ft között vásárolható meg.

 

Ez tehát a toplista, amit láthatóan a kínai márkák uralnak. Persze érdemes helyén kezelni a dolgot, hiszen itt a DXOMARK a saját maga által felállított mércék alapján pontoz. A Samsung Galaxy S21 Ultra és az iPhone 12 Pro széria is rendkívül jó minőségű képeket készít. Ha egymás mellé tennénk az okostelefonokat, alig vennénk észre a különbségeket. Reméljük tetszett nektek ez a kis összefoglaló.

Forrás: DXOMARK, GSMARENA, Árukereső