Az Apple dominálja az okosóra piacot

wtach

Az amerikai nagyvállalat évek óta vezető pozíciót tölt be az okosóra piacon. Az eladási számok azt mutatják, hogy még mindig tartja az első helyet.

INLOCK

Az Apple első okosóráját 2014-ben mutatta be. Azóta újabb és újabb fejlesztésekkel tarkítva tartja az évenkénti bejelentéseket. A mostani legújabb okosórája a cégnek nem más, mint az Apple Watch Series 6.

A legújabb piaci eladási statisztikákat tekintve a cég durván a piac egy harmadát uralja. Ez számokban 33,5%-ot jelent. Nagyon közel van a táblagépek eladási statisztikáihoz, hiszen a cég ott 31,7%-os részesedéssel bír.

q1

A táblagép piacon a Samsung egyre nagyobb fenyegetést jelent az Apple számára. Az okosóráknál viszont még nagyon nagy a különbség a két márka között.  2021 első negyedévében az okosóra piac mindössze 8%-át uralta a Samsung. Ez a harmadik helyre volt elég. A második helyen pedig a Huawei foglalt helyet. Mindkét vállalat elmaradt, a tavalyi éves eladási számoktól. A Samsung 0,5%-ot csökkent, míg a kínai vállalat 1,7%-ot.

Ha a globális piac tavalyi év első negyedévét hasonlítjuk össze a mostanival, elmondható, hogy 35%-al növekedett az összes eladási szám. Itt a Samsung 27%-al növekedett.

Hamarosan érkezhetnek az új szériás Samsung Galaxy Watch Active és Samsung Galaxy Watch család tagjai, amik megváltoztathatják majd ezeket a számokat. Emellett nem szabad elfeledkezni a Google-ról sem, hiszen a szivárgások szerint ők is terveznek piacra dobni egy csúcskategóriás okosórát.

Forrás