Az új Exynos processzor lehet a legerősebb a piacon

exynos

Számos információ szivárgott már ki, a hamarosan megjelenő Exynos processzorról, többek között az is, hogy az Apple legerősebb lapkáját is legyőzheti. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A Samsung egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját gyártású lapkák fejlesztésére, ezért tavaly bejelentette, hogy az AMD-vel közösen egy új típusú csúcs chip tervezésébe kezd. Voltak már olyan információk, hogy akár már a Z sorozat új tagjaiban debütálhat az újdonság, viszont a jelek szerint minden bizonnyal ez a Samsung Galaxy S22-es széria megjelenésénél történhet meg.

Az előző években rendre elmaradt a Qualcomm lapkáitól a cég saját processzora, ám ez a tendencia felborulhat, hiszen egy  benchmark teszt is bizonyítja, hogy ez lehet a legerősebb Android felülethez gyártott lapka, sőt még az Apple A14 Bionic chipjét is legyűri a tesztek szerint. Ha ez sikerül nekik, akkor ez lehet majd az első olyan lapka, ami felül múlhatja a Cupertino-i cég fejlesztését.

Az alábbi Twitter posztban láthatóak az eredmények, amik azt mutatják, hogy 45%-kal teljesít jobban az Exynos lapka, mint a vetélytársa. A forrás azt is megjegyzi, hogy ezek a tesztek 2021 júniusában történtek meg és az AMD által biztosított béta meghajtókon futott le a program.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a végleges eredménye is ezek lesznek, hiszen a megjelenésig még tovább fejleszthetnek és változtathatnak rajta, viszont bizakodásra ad okot azok számára, akik szeretik a Samsung termékeit.


Forrás