Bámulatos grafikus teljesítményre képes az iPhone 13 Pro

iphone-13-pro-cover

Egy tesztnek köszönhetően kiderült, hogy milyen grafikus teljesítményre képes a hétfőn bemutatott Apple mobilok egyike az iPhone 13 Pro.

crypto50

Az Apple bemutatói után azért szoktak lenni megválaszoltalan kérdések az újonnan bemutatott készülékek hardverspecifikációit tekintve. Például soha nem tudjuk, hogy mégis mennyi memória van az újdonságokban vagy éppen mekkora a bennük lévő akkumulátor kapacitása. Miután már kereskedelmi forgalomba kerülnek persze ezek idővel kiderülnek, mint ahogy az is, hogy milyen teljesítményre képesek. Utóbbi az iPhone 12 Pro-ról látott napvilágot és az új Apple A15 Bionic lapka természetesen hozta a formáját, tehát most sem csalódtunk az új chip teljesítményében.

Az már a bemutatón kiderült, hogy az előző évektől eltérően nem egészen ugyan az a processzor van az iPhone 13 Pro/Pro Max-ban mint az iPhone 13-ban vagy a miniben. Ugyanis annak ellenére, hogy ezekben is az A15 Bionic van a grafikus gyorsító csak 4 magos, a Pro variánsok pedig 5 magos GPU-val rendelkeznek. Ezt az 5 magos grafikus gyorsítót tesztelték a Geekbench tesztjén és meg kell jegyezni elég jól szerepelt rajta. A szintetikus teszt szerint ugyanis 55%-kal több pontot sikerült neki bezsebelnie mint az előző évben megjelent iPhone 12 Pro-nak. Ez teljesítményben egyértelműen hatalmas javulást jelent.

Az Apple már a bemutatón a világ leggyorsabb okostelefon chipjének nevezte az A15 ötmagos GPU verzióját és azt is elmondták, hogy 50%-kal nagyobb teljesítményt nyújt mint bármely más okostelefon chip. Úgy látszik, hogy ez az iPhone modellek előző generációjára is igaz, nem csak az Androidos készülékekre.

Ezek után kíváncsian várjuk mit tud majd a négymagos grafikus gyorsítóval ellátott iPhone 13 vagy iPhone 13 mini. Valószínűleg napokon belül ez is kiderül.