Bemutatkozott a Samsung Galaxy A8s

A Samsung a mai napon bejelentette a világ első in-display előlapi kamerás mobilját a Galaxy A8s-t.


A Samsung népszerű A szériájának legújabb modelljéről lerántotta a leplet, az újdonság egyenlőre csak Kínában lesz elérhető melyet december 21-ig lehet előrendelni. A Galaxy A8s Infinity O kijelzője 19,5: 9-es képarányú 6,4 hüvelykes 1080 x 2340 pixelfelbontású megjelenítő, de a gyártó külön nem emelte ki, hogy LCD vagy AMOLED panelről van szó, így okunk van azt felételezni, hogy csak LCD-vel rendelkezik az eszköz, melyen az előlapi kamera kivágása 6 mm-es.

A modellben a Qualcomm Snapdragon 7-es szériájának SD710-es rendszerchipjét találjuk. A memóriakiosztás terén pedig 128 GB-os tárhely mellett 6 vagy 8 GB RAM-al lehet megvásárolni a készüléket, természetesen bővíthető háttértárral, amit akár 512 GB-al is növelhetünk.

A Galaxy A8s hátlapján helyezték el az ujjlenyomat olvasót és még három kamerát, ezek közül a fő kamera 24 megapixeles és f/1.7 rekeszértékű, a másodlagos teleobjektív modul 10 megapixeles f/2.4-es rekeszértékkel, a harmadik pedig a mélységérzékelésről gondoskodik, ami egy f/2.2-es 5 megapixeles kamera. A kijelzőben szintén egy 24 MP modul kapott helyet f/2.0 rekesszel.

Mindezt egy 3400 mAh-s telep látja el energiával melyet USB-C csatlakozón tudunk tölteni. Valami oknál fogva azonban csak Android 8.1 Oreo rendszert tettek az újdonságra, tehát a Pie-ra még várni kell egy kicsit. A Galaxy A8s kék, szürke és zöld színekben lesz beszerezhető az árát egyenlőre nem árulták el.

forrás: gsmarena