Bemutatták a Exynos 2200-as csúcsprocesszort

exynos

A napokban bemutatásra került, a már rég várt Samsung csúcslapka, amitől nagyon sokat vár a dél-koreai cég. Mutatjuk, hogy mit tud az Exynos 2200.

crypto50

A Samsung új csúcsprocesszora végre bemutatásra került Exynos 2200-as néven, ami az eddigi legerősebb Samsung lapka lehet, amit a dél-koreai cég valaha elkészített.

A napokban úgy tűnt, hogy csak a Samsung Galaxy S22 széria mellett kerülhet bemutatásra a lapka, de nem halogatták ezt tovább és végre szemügyre lehet venni a specifikációkat. Vagyis hát részben, hiszen akkor fog minden kiderülni, ha kézbe foghatjuk a Samsung új csúcsmobilját.

Az új lapka 4nm-es EUV folyamattechnológiai eljárással készül, ami egyedi GPU-VAL van felszerelve. A Samsung az AMD-vel közösen fejlesztette ki a lapkát, így a lapkánál nagyban fókuszáltak a játékélményre és ez sikerült is, hiszen ez az első olyan telefonba szánt processzor, ami sugárkövetést kapott meg és a változó sebességű árnyékolásra is képes.

A sugárkövetés lényege, hogy a technológia segítségével gyorsított és valósághű effektusokat láthatunk, emellett magával ragadó grafikai teljesítményt is, így olyan játékélményünk lehet, mint a legerősebb konzoloknál és PC-knél.

A lapka akár kétszer olyan erős teljesítményre is képes lehet, mint az Exynos 2100 esetében, így az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Továbbá olyan erős lesz a lapka, hogy akár 200 MP-es feldolgozó egységet is támogathat, videózás tekintetében a maximális felbontás 8K 60 fps.

A kijelzőket tekintve támogatja az Exynos 2200-as a 4K-s kijelzőket, továbbá a 144 Hz-es QHD+ felbontást is. A processzor jelenleg tömeggyártásban van, így valószínűleg a Samsung Galaxy S22 széria hivatalos bemutatásánál mindent megtudhatunk róla.


Forrás