Butatelefonokkal erősít a Nokia

Két egyszerű, megfizethető készüléket mutatott be a HMD Global. Szerencsére ők nem felejtették el a nyomógombos vonalat, ami nem csoda, hiszen még mindig van kereslet az ilyen mobilokra.


Ha csak telefonálni szeretnénk, nem kell tízezreket költeni az új Nokia 220 4G-re és a Nokia 105-re. Előbbi, nevéből adódóan 4G LTE hálózatra is tud kapcsolódni, tehát valamivel komolyabb masinának mondható, mint a 105-ös modell 2019-es változata.

A Nokia 220 4G a 2014-ben megjelent 220-as széria legújabb készüléke. Az LTE modemnek, a viszonylag nagy, 16 millió szín megjelenítésére képes kijelzőnek és a webes böngészőnek köszönhetően média tartalmak fogyasztására is alkalmas. A legnépszerűbb közösségi oldal a Facebook, már gyárilag telepítve van és olyan szórakoztató appok is rendelkezésünkre állnak, mint a Snake vagy a Ninja UP.

A Nokia 220 4G háza polikarbonátból készült, az eszköz két SIM kártya befogadására képes. A hátlapon van egy VGA felbontású kamera és jár mellé egy LED vaku is. Az akkumulátor kapacitása 1200 milliamperóra, ez a HMD hivatalos közleménye szerint 27 nap készenléti időre és 6 órányi beszélgetési időre elég. A Nokia 220 4G ára itthon 14.990 forint lesz, színek tekintetében menta és fekete közül választhatunk majd.

Nokia 105 külsőre néhány apróbb módosítást leszámítva ugyanaz, mint a 2017 változat. A kamera hiányzik, ebből adódóan olcsóbb is lett, egész pontosan 7.990 forintot kérnek majd érte. Ez a kis masina 2000 név és 500 SMS tárolására alkalmas és a Nokia Series 30+ platformot futtatja.

Kizárólag 2G hálózatra tud csatlakozni, továbbá a tárhely sem bővíthető, de cserébe van FM rádió és a LED zseblámpa funkció sem maradt ki a repertoárból. A kijelző 1,77 hüvelykes, felbontása QVGA, és a HDM ígérete szerint a 800 milliamperórás cserélhető telepből 14 óra beszélgetési idő sajtolható ki.

FORRÁSnokia
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a gsmringhu@gmail.com e-mail címen.

1 hozzászólás

Comments are closed.