Egy új, rendkívül “hasznos” funkciót vezet be a Facebook

A Facebooknál úgy gondolják nem töltenek elég időt az emberek a közösségi oldalt böngészve, ezért bevezetnek egy új funkciót, a videós gyorsrandit.

Az elmúlt hónapokban a koronavírusnak köszönhetően ültünk eleget a számítógép és a táblagép előtt. Több, mint 3 millióan kaptak már itthon oltást és kezdenek enyhíteni a korábban bevezetett szankciókon is. Jön a jó idő, mindenki alig várja, hogy szabaduljon a négy fal közül, kiránduljon egyet vagy kiüljön egy étterem teraszára. A Facebook teljesen szembemegy mindennel, azt már régóta tudjuk, hogy a cégnek nem számít semmit a személyes adatok védelme, számukra létfontosságú, hogy minél többen minél több időt töltsenek a közösségi oldal előtt. Aki szereti tompítani az agyát a Facebookkal és helyette semmi más hasznos tevékenységet nem tud végezni, most örülhet, mert a közösségi oldalon keresztül hamarosan már randizni is lehet úgy, hogy ki sem kell mozdulni otthonról.

A Facebook elkezdte tesztelni a Sparked nevű videós gyorsrandi applikációt, ahol egy fiók létrehozásához mindenképp szükség van Facebook-profilra is. Kicsit érdekes a koncepció, mert a gyors 4 percet takar, ennyi idő alatt elég keveset lehet megtudni bárkiről is. A Facebook az ígéri, hogy a felhasználók profiljai nem lesznek nyilvánosak, ami ez esetben nem tudni pontosan mit takar, hiszen a közösségi oldalon bárkire rákereshetünk. Az alkalmazás teljesen ingyenes lesz, ha mindkét félnek bejön az első randi lehetőségük lesz egy 10 perces második randira is. Ezt követően pedig tarthatják a kapcsolatot Messengeren, Instagramon vagy e-mailben.