Egyetlen karakterrel megszüntethetjük a reklámokat YouTube-on

youtube-cover

Manapság már megszokott, hogy egy YouTube videó előtt idegesítő reklámok jelennek meg. Most mutatunk egy trükköt, amivel ezek könnyen eltüntethetőek.

A YouTube, mint tudjuk a legnépszerűbb videó megosztó a világon. Lényegében bárhol is vagyunk ingyenesen tudjuk használni az oldalt. Viszont ehhez egy kis kompromisszumot kell kötnünk, ezek pedig a felugró reklámok, melyek általában egy videó elején vagy közben jelennek meg. Persze vannak már módszerek melyekkel megszabadulhatunk a reklámoktól, ilyen például egy YouTube Premium előfizetés, de most egy ingyenes megoldás is felkerült Reddit-re, ami még mindig működik.

Azt hiszem egyértelműen kijelenthetjük, hogy miután pár évvel ezelőtt elkezdtek megjelenni a reklámok YouTube-on idővel egyre több lett belőlük. Egyes videók esetében még egy másodpercet sem néztünk bele abba amit szeretnénk megtekinteni rögtön két hosszabb reklámmal kell kezdenünk. De van olyan is mikor ezek a reklámok a videók közben jelennek meg, a videó hosszától függően akár néggyel vagy többel is szembetalálhatjuk magunkat.

youtube-1

A Reddit-en publikált bejegyzés szerint nagyon egyszerűen megszüntethetjük a reklámokat, ehhez pedig csak egy karaktert kell tennünk az adott YouTube videó URL-jébe.

Tehát ezt a böngészőben a következőképp kell alkalmazunk:

Eredeti URL: https://www.youtube.com/watch?v=aBCDE1F2Gh

Reklám nélküli URL: https://www.youtube.com./watch?v=aBCDE1F2Gh

A fentiek alapján, tehát a .com után és a / közé kell tennünk egy pontot, hogy működjön a dolog. Valószínűleg nem sokáig használhatjuk majd ezt a megoldást, mert javítani fogják, jelenleg még működik.

Fontos kiemelni, hogy a reklámokból nem csak a Google-nak van bevétele, hanem a videósnak is, aki azt feltölti azt. Ezt mindenképpen tartsd szem előtt mielőtt használod ezt a megoldást.