Ellátási problémák miatt érkezik rosszabb kijelzővel az új iPhone

iphone-12-cover

Ross Young egy rossz hírről számolt be az iPhone 12 kijelzőjét illetően, ami egy ellátási probléma miatt alakulhatott ki.

Twitter oldalán tett közzé egy bejegyzést Ross Young a DisplaySearch és a DSCC alapítója. A fiatalember már több mint 25 éve van jelen a megjelenítő iparban és elég sűrűn szokott árulkodni az érkezőfélben lévő mobiltelefonok kijelzőjéről. Ezúttal az iPhone 12-ről tett közzé egy bejegyzést és nem jó hírekkel szolgált. Elmondta, hogy az Apple 120 Hz-es kijelzőkkel szerette volna piacra dobni az iPhone 12 készülékeket, viszont az ezek működéséhez szükséges IC-k nem állnak megfelelő mennyiségben rendelkezésre, ezért kénytelen lesz az almás cég egy kicsit lentebb adni ebből, sőt úgy mondanánk, hogy sokkal lentebb.

Ugyanis Ross elmondta azt is, hogy az Apple-nél nem szeretnének halasztani a menetrenden, ezért inkább 60 Hz-es képfrissítéssel dobják majd piacra az iPhone 12 modelleket. Ami azért valljuk be a konkurencia telefonjaihoz képest elég mókásan hangzik, mivel egyes készülékek kijelzője már 144 Hz-re is képes. Ezen kívül még előszeretettel használják a gyártók a 120 és a 90 Hz-es is, valószínűleg legtöbben már csak a 90 Hz-es képfrissítésnek is örülnének, de most nagyon úgy néz ki, hogy be kell érnünk a 60 Hz-es képfrissítéssel.