Eltűnhetnek a lájkok a Facebook-ról és az Instagram-ról

apps

Nagy változás jöhet a Magyarországon is használt, népszerű platformokon. Nagy változás előtt a Facebook és az Instagram!

INLOCK

Több szakértő úgy gondolja, hogy szorongást okoz a like gomb jelenléte azoknak a felhasználóknak, akik jelen vannak például a Facebookon vagy az Instagramon. A felhasználókra nyomást fektethet ez a funkció, hiszen ezeken a platformokon a legtöbb esetben ezzel a számmal mérik valaminek a sikerességét. Miután folyamatosan tesztelték ezeket a közösségi oldalakat, egyértelmű lett az eredmények szerint, hogy a felhasználók egy részénél segített csökkenteni a nyomást a lájk opció elhagyásával. Voltak persze olyanok is, akiket idegesített ennek hiánya.

A teszt eredményeit figyelembe véve, a tulajdonos cég úgy döntött, hogy lehetővé teszi ennek a funkciónak a használatát. Azok a felhasználók, akiknek fontos ez a funkció, azzal indokolják ezt, hogy megmutatja számukra, hogy mi a népszerű és mi a trendi. Ezért a Facebook döntési jogot ad az embereknek, hogy látható legyen a lájkok száma avagy sem.

 A funkciót a tegnapi naptól élesítették, viszont több hétbe is beletelhet, amíg eljuthat mindenkihez a frissítés.

Beállíthatod azt is az Instagramon, hogy a kép alatt ki legyen-e írva a lájkolók száma. Ha bekapcsolod ezt a funkciót, csak azt fogja kiírni, hogy kik lájkolták a posztodat. Ezt egyszerűen elérheted, ahogy a képen is látható:

  • Kattints a kép feletti három pontra
  • Válaszd ki a Hide Like Count funkciót
  • Ezzel már aktiváltad is a lájkok mennyiségének az elrejtését

insta

Mutatjuk, hogy hogyan kapcsolhatod ki a Facebookon a lájkok megjelenítését:

  • Beállítások
  • Adatvédelmi beállítások
  • Reakciószámlálás
  • Reakciószámlálás beállítása

facebook

Ezzel a lehetőséggel eldöntheti a felhasználó, mikor kapcsolja be és mikor kapcsolja ki a posztok népszerűségének a számát. A Facebook úgy vélekedik, hogy folyamatosan fejleszteni kell minden platformot, így még jobbá s változatosabbá válhat.

Ezt mondja a Facebook:

„Az emberek szeretnének nagyobb rugalmasságot, ezért úgy gondoltuk, hogy fontos lenne, hogy az emberek erre lehetőséget kapjanak. Több külső kutatást is finanszírozunk az emberek Instagramon szerzett tapasztalatairól, valamint arról, hogyan javíthatjuk irányelveinket és termékeinket a közösségünk támogatására. Jelenleg kutatási javaslatokat kérünk a globális tudósoktól és nonprofit szervezetektől.”

Forrás