Ennyibe kerül egy iPhone 13 Pro az Apple-nek

Az Apple nemrég mutatta be legújabb készülékeit és már szinte mindent tudunk róluk. Most a derült ki, hogy a cégnek mennyibe kerül egy darab termék elkészítése.

crypto50

Az Apple szeptember közepén mutatta be legújabb iPhone 13-as sorozatát, amik minden bizonnyal nagy sikert fognak elérni annak ellenére, hogy nagy fejlődésen nem mentek át a termékek, mégis piszok magas áron érkeztek meg. Az amerikai cég, köztudottan a legtöbb bevétellel rendelkezik az okostelefon gyártók körében, hiszen nagyon magas ár résen dolgoznak. A jó termékeik mellett olyan szoftveres kialakítással rendelkeznek, hogy a felhasználó ne tudjon elszakadni az ökoszisztémától.

Ezért is tuják megcsinálni azt, hogy magas áron adják el, azt, ami minden kétség nélkül felső kategória, viszont nem a csúcs. Egy csapat most szétszedte a legújabb iPhone 13 Pro készüléket, abból is a 256 GB-os variánst, hogy milyen alkatrészekből tevődik össze.

iphone 13

Az iPhone 13 Pro egy 6 GB méretű LPDDR4X RAM-ot kapott meg. Ez elmarad a konkurenciától, hiszen például a Samsung csúcs készülékeibe már LPDDR5 RAM-ok dolgoznak. A 13 Pro-ban elhelyezkedő GPU öt magos. A vállalat a saját A15 Bionic chipét használja processzor gyanánt.

Az összeszereléshez szükséges alkatrészek ára 570 dollár, azaz 171.000 Ft Ez 22 dollárral több, mint az iPhone 12 Pro esetében, viszont még ez is eltörpül a készülék megvásárlási árától, ami 1099 dollár. Persze ehhez hozzá jönnek még az egyéb költségek, ami a munkaerőt, szállítmányozást és raktározást illetik, de biztosan nem kell szomorkodnia a cégnek.


Forrás