Érdemes várni a MIUI 12 telepítésével

Több fórumon is panaszkodnak a felhasználók a korábbi csúcsmobilokra nemrég elérhetővé vált MIUI 12 frissítésre, a rendszert ugyanis nem minden készülék esetében sikerült megfelelően optimalizálni, ami miatt egyeseknél érezhetően gyorsabban merül a telefon akkumulátora.

Több mobilgyártóval megesett már, hogy egy nagyobb frissítést követően a felhasználóik elkezdtek panaszkodni a hirtelen megrövidült üzemidőre. Tapasztaltak már már ilyet az iPhone, a Huawei és a Samsung tulajok is. Most a Xiaomi, Redmi és Poco telefonokat használó user-ek fejezték ki nemtetszésüket a különböző fórumokon. A MIUI 12 telepítést követően, többségében Redmi Note 8 Pro, Xiaomi Mi 9 és Poco F1 készülék tulajdonosai jelezték, hogy jóval gyakrabban kell töltőre csatlakoztatni mobiljukat mint korábban.

Ha te is letöltötted a kínai gyártó legújabb rendszerét és nálad is fennáll ez a hiba, egyelőre nem sokat tehetsz ellene. Egyesek ugyan arról számoltak be, hogy a gyári beállítások visszaállítása megoldotta a problémát, de volt akinek ez sem segített. A Xiaomi már tud a dologról, valószínűleg a következő szoftverfrissítéssel orvosolni fogják a problémát.

Ha neked is Xiaomi, Redmi vagy Poco mobilod van és még nem töltötted le a MIUI 12-t, jobb ha vársz vele egy picit, legalább a következő javításig.