Exynos processzorok AMD GPU-val

A Samsung a tavalyi évben bejelentette, hogy az AMD-vel szoros együttműködést kötött és együtt fognak lapkakészleteket fejleszteni. Most egy újabb hír látott napvilágot a fejlesztésekről.

A Samsung megállapodott az AMD-vel, hogy együtt gyártanak lapkakészleteket. Ezzel a Samsung a saját Exynos chipkészletét versenyképesebbé teheti, a versenytársakhoz képest. Az új processzorok az első megállapodás alapján mobiltelefonokba és tabletekbe kerülhetnek bele, viszont most egy olyan szivárgás érkezett, ami szerint Windows 10-et futtató Samsung laptopokba is ilyen lapkakészlet kerülhet.

A Samsung Galaxy Book készülékeket jelenleg a Qualcomm Snapdragon lapkái hajtják. A jövőben, ezeket cserélheti le a Samsung a saját chipjeire. Az új lapka neve valószínűleg Exynos 2200 lesz, ami 5nm-es eljárással készül majd. A lapkakészletnek támogatnia kell majd az Android és a Windows rendszert is. Lehet, hogy az okostelefonokba is belekerül ugyan ez a lapka.

Az új processzorok egyértelműen az Apple M1-es processzora és a Qualcomm saját megoldásai ellen fognak harcba szállni. A szivárgások bizakodásra adhatnak okot a Samsung felhasználóknak és a vállalatnak is egyaránt.

Forrás

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.