Ez most a 10 legerősebb Androidos csúcsmobil

Megérkezett az AnTuTu januári listája, amin a 10 legerősebb Androidos készüléket sorolták fel az applikációban elért referenciapontszámaik alapján.

Ahogy az lenni szokott ezúttal is telefononként 1000 modell eredményét átlagolták, így született meg a Top 10-es lista. Ez a felsorolás Kínára vonatkozik, de ott egyébként is több olyan telefon van forgalomban, ami a globális piacon nem kapható, így tisztább képet kapunk a legerősebb Androidos csúcsmobilokra vonatkozóan. Az első két helyezett például kapásból csak erre a listára kerülhet rá, mivel Kínán kívül még egyik sem kapható. A Xiaomi Mi 11 nem sokáig örülhetett a decemberi első helyezésnek, a készülék hemzseg a hibáktól és ahogy az sejthető volt az optimalizálás sem lett a legjobb. A január közepén megjelenő Vivo iQOO 7 átvette a Mi 11-től az első helyet, 728.784 pontot sikerült elérnie, ami elég távol áll a Xiaomi csúcsmobiljának 705 ezres eredményétől.

A Snapdragon 888-as duót a Mate 40 mobilok követik, a Mate 40 Pro+ rendesen megszorongatta a Mi 11-et, a Mate 40 Pro eredménye viszont csak a negyedik helyre volt elég. Innentől kezdve már csak Snapdragon 865 lapkávával szerelt telefonok szerepelnek a listán, az ötödik helyre a 12/256 GB-os Oppo Reno Pro 5G került 671.249 ponttal. A hatodik helyen az iQOO 5-öt találjuk, ami után a Redmi K30S következik. Meglepő módon az iQOO 5 Pro csak a nyolcadik helyre került, bár itt már csak pár száz pontos különbségek vannak, hajszálnyival lett csak jobb nála a standard verzió. A Vivo X50 Pro+ már nem egy friss darab, de még így is helyet kapott a listán, 663.766 ponttal a kilencedik helyre futott be. A Xiaomi Mi 10 Ultra decemberben még a negyedik helyen tanyázott, a most elért eredmény azonban csak a tizedik helyre volt elég.