Ezek az alkalmazások meríthetik legjobban a telefonodat

alkamazások

Manapság szinte mindenre a mobiltelefonunkat használjuk. Minden alkalmazás valamilyen szinten leterheli az akkumulátort. Mutatjuk melyik a legjobban!

INLOCK

Az interneten ma már szinte nincs is olyan dolog, amire ne fejlesztenének alkalmazásokat. Tudunk beszélgetni az ismerőseinkkel, híreket olvashatunk, irányíthatjuk az okos eszközeinket a mobiltelefonunkkal vagy éppen az utazáshoz szükséges bérleteket vehetjük meg könnyedén, néhány gombnyomással.

Legtöbb esetben, mivel a felhasználók több órát használják a készülékeiket naponta, az akkumulátor estére lemerül a sok megterheléstől. A pCloud oldal készített egy kutatást, amiben a 100 legnépszerűbb alkalmazást nézték meg, hogy melyik terheli le legjobban a telefonokat.

Három fő dolgot elemeztek ki:

  • Egyes alkalmazások által használt programok (Pl. kamera app)
  • Alkalmazás által használt akkumulátor energia
  • Sötét mód mint opció

A Fitbit alkalmazása és a Verzion szerepel az első két helyen

apps

Ezen a képen látható a TOP 20-as lista, amin a legmegterhelőbb alkalmazások szerepelnek. A lista élén a Fitbit alkalmazása szerepel. Aztán következik a Verzion, Uber, Skype és a Facebook. Ezek közül a legtöbben valószínűleg a Facebook-ot használják. A TOP 10-be olyan alkalmazások fértek még bele, mint a Tinder, Airbnb vagy az Instagram.

A 20-as listát a közösségi média alkalmazásai uralják. Ez azért lehet, mert a háttérben például a Facebook, Instagram vagy a YouTube engedélyezi a wifit, helyet, mikrofont és a fényképeket is. Az Instagram alkalmazásban már elérhető a sötét mód. Ha ezt bekapcsoljuk 30%-al több energiát takaríthatunk meg, például egy Amoled kijelzős készüléken.

A részletes eredmények a következő képen láthatóak.

apps

Az oldal felmérte azt is, hogy melyik alkalmazásoknak van a legnagyobb energiaigényük. Ezen adatok alapján egy 30 szereplőből álló listát készítettek el, amiből kiderült, hogy az utazással kapcsolatos alkalmazások foglalják el a legtöbb helyet a mobiltelefonjainkon. Az első helyen a United Airlines szerepel, ami 437,8 MB-os helyet foglal a tökéletes működéshez. Ezeket az alkalmazásokat legtöbbször csak időszakosan használjuk, így letörölhetjük, ha nincs szükségünk rá.

apps

Videokonferencia alkalmazások közül pedig a Microsoft Teams igényel nagy tárhelyet, a maga 232,2 MB-val. A konkurens alkalmazások, mint például a Zoom ennek töredéke, ami 82,1 MB tárhelyet igényel

Forrás