Ezek lesznek 2021 legjobban várt csúcsmobiljai

Már csak néhány nap választ el bennünket 2021-től. Az új év új technológiákat és új okostelefonokat tartogat számunkra, összeszedtük azokat a készülékeket, amiket a leginkább várunk. 

A Xiaomi Mi 11 már a héten bemutatkozott, de Pro variánst ezúttal nem kaptunk mellé, nyilván előbb-utóbb befut majd a Mi 11 Pro is. Ahogy az várható volt a Xiaomi csak a következő évben kezdni meg a készülék értékesítését. A Mi 11-ről készült cikkünket itt tudod elolvasni.

Január 14-én érkeznek a Samsung új csúcsmobiljai, a Galaxy S21, Galaxy S21+ és Galaxy S21 Ultra nem sokat tartogat már a felhasználóknak a bemutatóra. Hetekkel ezelőtt elkezdtek szivárogni az információk a három készülékről, a dizájnt ismert és a specifikációkkal kapcsolatban is minden kiderült.

Elvileg a Huawei is jelentkezik felsőkategóriás telefonnal bár eddig nem sok infó érkezett a Huawei P50 szériáról. Az biztos, hogy a Google szolgáltatások továbbra sem lesznek rajta a vállalat egyik mobilján sem.

Már készülőben vannak az első Snapdragon 888 lapkával szerelt gamer mobilok is, az Asus a hónapokon belül jelentkezhet a ROG Phone 5-tel, ezzel próbálnak meg versenyre kelni a Black Shark és a Red Magic sorozat legújabb tagjai. Várjuk még a Lenovo gamer mobilját is, de konkrét infó egyelőre nem jött a készülékről, bár az előző generációt a nyár közepén mutatták be, addig pedig még bő fél év hátra van.

Ha minden igaz most a OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro is valamivel előbb érkezik mint az eddigi években. Konkrét megjelenési dátumot még nem tűzött ki a kínai gyártó, de olyan mennyiségű híráradat érkezik minden nap a két telefonról, hogy ebből kiindulva a bemutató sem lehet már olyan távol.

A mindig innovatív megoldásokkal előrukkoló Oppo is nagyban dolgozik már saját zászlóshajóján. Az Oppo Find X3 Pro mellé valószínűleg most is érkezik egy standard modell. A specifikációkkal kapcsolatban egyelőre nem sokat tudunk, de az biztos, hogy a Qualcomm új csúcslapkája kerül a burkolat alá és az 5G modem sem hiányzik majd a repertoárból.

fold2-cover

Nem maradunk hajlítható eszközök nélkül 2021-ben sem, a pletykák szerint a Samsung összesen négy ilyen készüléken dolgozik. Valamikor az év második felében érkezik a Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Z Flip3, amik mellett állítólag két olcsóbb modellt is piacra dob a dél-koreai gyártó.

Az elmúlt időszakban több olyan hír is érkezett, hogy a Samsung megszünteti a Note szériát, de később a vállalat mobilos szekciójának vezetője egy közleményben cáfolta ezt. A nyár második felében tehát várható a Note21 sorozat is, jelenleg a Galaxy S21 mobilok vannak porondon, ha megvolt a bemutató talán hallunk valamit az új Note-okról is.

Korai jelentések szerint az Apple nem fog csúszni az iPhone 13 szériával és akárcsak az elmúlt években most is szeptemberben lesz a bemutató. Mivel az ősz első hónapja még elég távol van, túl sokat nem tudunk az új iPhone-okról. Valószínűleg most is négy modellel készül a cupertinoi cég.

A Mate 50, Mate 50 Pro és Mate 50 Pro+ érkezése is elég esélyes, ha máshol nem is, de Kínában biztosan forgalomba kerülnek majd ezek a készülékek. Az viszont még nehéz lenne megmondani, hogy Android vagy HarmonyOS fut majd rajtuk. Természetesen nincs kizárva a nemzetközi premier sem.

mate-40-pro-plus-cover

Rengeteg telefonra számítunk még 2021-ben, a fenti cikkben csak azokat szedtük össze amiket a leginkább várnak a felhasználók. Nyilván lesznek olyan készülékek is amikről eddig még nem is hallottunk és nem is számítottunk az érkezésükre.

Szavazz 2020 legjobb csúcsmobiljára!