Ezzel a dizájnnal jöhet a Huawei P40

Láthattunk már néhány sötét renderképet a Huawei P40 mobilokról, de egyik sem volt olyan jó minőségű és részletes mint a 91mobiles által most megosztott kép.


December közepén a 91mobiles és az OnLeaks közzétette az első képeket a Huawei P40 és P40 Pro-ról, felfedve a kínai cég legújabb csúcsmobiljainak várható dizájnját. A renderekből viszont számos fontos részlet nem derült ki, például a szelfi kamera elrendezése vagy a hátlapi szenzorok száma és elhelyezkedésük. Iparági forrásoktól szerzett információknak köszönhetően, a 91mobiles most egy újabb Huawei P40 renderképpel jelentkezett, valószínű ez már a végleges dizájnt tükrözi.

Úgy tűnik a P40 hagyományos lapos kijelzővel fog érkezni, ezzel szemben a Pro variáns megjelenítője állítólag mind a négy oldalt ívelt lesz. A képernyő mérete megközelítőleg 6,1-6,2 hüvelyk körül fog alakulni, a panel méretével kapcsolatban pontos adat még nincs. Az előlapon két kamera lesz, amik a Galaxy S10+-hoz hasonlóan egymás mellett fognak elhelyezkedni egy pirula formájú kameralyukban, a bal felső sarokban.

Hátul egy meglehetősen nagy, négyzet alakú kamerasziget van, összesen három modullal és egy LED villanóval. A fő kamera elvileg a Sony 64 megapixeles IMX686 szenzora lesz, de periszkópos teleobjektívnek úgy tűnik nyoma sincs. Gyaníthatóan azért a készülék valamilyen szinten képes lesz a veszteségmentes nagyításra, de biztos nem olyan mértékben, mint a Pro.

Az eddigi fejlemények alapján a Google szolgáltatáscsomagja továbbra sem lesz megtalálható az újonnan bemutatott Huawei mobilokon. Helyette a HMS-t (Huawei Mobile Services) kapjuk, amin az elmúlt hónapokban rengeteget dolgozott a Huawei. Richard Yu Huawei fogyasztói üzletágának vezetője korábban elárulta, hogy a P40 mobilok még Android rendszerrel jönnek, a HarmonyOS debütálása okostelefonokon még picit odébb van.