Megérkeztek az első renderképek a Huawei P40 és P40 Pro-ról

OnLeaks közzétett pár elég sötét renderképet a Huawei P40 és P40 Pro-ról. A napokban kiderült, hogy most is márciusban érkeznek majd a Huawei P szériájának legújabb tagjai. Richard Yu azt is elárulta EMUI 10 fut majd a készülékeken Android 10 alapon, de Google szolgáltatások nélkül. A HarmonyOS Európában biztos nem a P40 mobilokon fog debütálni, a Huawei Mobile Services viszont ekkor fog élesben bemutatkozni felsőkategóriás eszközön.


A most előkerült renderek azért mindent még nem árulnak el a Huawei újdonságairól, ettől függetlenül néhány fontos részlet leszűrhető belőlük. Úgy tűnik 2020-ban a trend négyzet alakú kamerasziget lesz. A Huawei is beáll a sorba és a Galaxy A51, Galaxy Note 10 Lite, Galaxy S11 és Galaxy A91 után, a P40 és P40 Pro hátlapjára is ez a szépnek nem mondható dizájnelem kerül.

Valószínű a gyártást valamivel megkönnyíti ez a kialakítás, ezért teszi le mellette voksát a mobilgyártók többsége. OnLeaks megjegyzi, hogy a téglalap méretei a végleges modellnél eltérőek lehetnek. Nagy meglepetésnek nem mondható, de a sorozat olcsóbbik tagja most is lapos kijelzővel és valamivel kisebb méretben érkezik.

Elődjéhez hasonlóan, a P40 képernyője 6,1 hüvelyk körül alakulhat, míg a Pro variánsé (két alsó kép) 6,6 hüvelykesre hízhat és a széleken ívelt lesz. Mindkét eszköz OLED panelt, kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót és kameralyukat kap. További eltérés még a két modell között, hogy a sima P40 hátlapján 4 modult találunk, ezzel szemben a Pro már 5 szenzorral jöhet.

Értelemszerűen az akkumulátor kapacitása sem fog egyezni, a nagyobb ház miatt a Pro-ba izmosabb telep kerül. Jack kimenet láthatóan egyik eszközös sem lesz, és az is biztos, hogy a motorháztető alatt Kirin 990 vagy Kirin 990 5G fog majd dolgozni.

A bemutató tehát márciusban Párizsban lesz, addig még biztosan fogunk hallani a Huawei új csúcsmobiljairól.

Kapcsolódó cikkek:

Megvan milyen kamerákkal jöhet a Huawei P40 Pro

Érdekes híreket hallani a Huawei P40 Pro akkumulátoráról

Megérkezett az első kép a Huawei P40-ről?