Megérkezett az első kép a Huawei P40-ről?

Az elmúlt évek forgatókönyve alapján márciusra várhatók a Huawei P széria legújabb tagjai. A bemutató még jóval odébb van, de most előkerült egy kép, amin állítólag a P40 látható.

Azt azért korai lenne kijelenteni, hogy valóban ilyen lesz a Huawei következő csúcsmobilja, hiszen egy ilyen képet bárki összedobhat különösebb tudás nélkül. A felvételen a készülék oldalról látható, szóval akár más gyártó telefonja is lehet rajta. A Huawei P40 feliratot és a Leica logót oda tenni pedig nem nagy ördöngösség.

Induljunk ki abból, hogy valóban a Huawei P40 van a képen, egyes spekulációk szerint akár januárban a CES-en bemutatkozhat a kínai cég új zászlóshajója, ebben az esetben pedig érthető lenne, hogy szépen elkezdenek szivárogni a képek vagy éppen az infók a mobilról. Mivel a Mate 30 mobilok idén egy picit előbb jöttek, mint az elmúlt években, akár az is megtörténhet, hogy valóban januárban érkezik a P40 és P40 Pro. Ha ez így is lenne, első körben csak Kínában kerülnének forgalomba, hiszen még a Google szolgáltatások nélküli Mate 30 széria sem kapható rengeteg országban. Az elmúlt hetekben mondjuk azt lehetett hallani, hogy a P40 mobilok már a HarmonyOS-sel érkeznek, de a Huawei rendszere még nem tart ott, hogy telefonon is bevethető legyen, főleg a globális piacon.Huawei P40

A képen látottak alapján a P40 két oldalt ívelt kijelzővel jöhet, de nem olyan “vízeséses” megjelenítőt kap majd, mint a Mate 30 Pro. A kameraszigetből arra lehet következtetni, hogy a hátlapi modulok most is függőlegesen helyezkednek majd el, egymás alatt. A jobb oldalon a megszokott módon, a hangerőszabályzót és a bekapcsológombot találjuk. A lapkakészlet, a nyáron bemutatott, de elsőként a Mate 30 mobilokban debütáló Kirin 990 vagy Kirin 990 5G lehet. Az eddigi pletykák alapján 6,57 hüvelykes 2K+ felbontású AMOLED kijelzővel és jöhet a P40, a panel felső sávjában kameralyukkal. Egyelőre ennyit tudunk a Huawei következő csúcsmobiljairól, ha valóban januárban jön a P40 és a P40 Pro, akkor az elkövetkezendő hetekben még biztos fogunk róluk hallani, de inkább csak márciusra várjuk őket.